Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2017, 18:15

Poraz Metalca na Zlatiboru

č: | fb:
Na startu KLS, Metalac je poražen na Zlatiboru od istoimene ekipe iz Čajetine sa 80:89 (22:24, 16:21, 17:29, 25:15). Presudila je treća četvrtina uz napomenu da je Metalac u prvom poluvremenu propustio priliku da obezbedi bolji rezultat za nastavak zanimljive utakmice. Presudio je bolji šut Zlatiboraca, kao i više skokova pod obručima.
 
 
U obostrano otvorenoj igri sa dosta trčanja valjevskim košarkašima je bio problem to što centri nisu najbolje razumevali nameru spoljnih igrača da ih uposle u izglednim situacijama u reketu protivnika pa su ih upotrebljive lopte "budile" i odlazile u aut. To se odnosi na mladog centra Kaplanovića, koji je pokazao da je školovan i upotrebljiv igrač ali da još nije dovoljno uigran. Takođe, bilo je ishitrenih šuteva iz pozicija koje nisu mnogo obećavale umesto da se osmišljene akcije sprovedu do kraja. Problem je bio i to što je u pojedinim trenucima loše branjen pik en rol na vrhu reketa, kao i šut za dva i tri poena Zlatboraca.
 
 
Posebno zanimljiv bio je duel braće blizanaca Radomira (Zlatibor) i Dragomira (Metalac) Marojevića. Nisu se štedeli, korektno su igrali, a Dragomir se dobro nosio dok je imao snage.
 
 
Utakmica je odigrana u lepoj atmosferi, u prelepoj dvorani na Zlatiboru, koja ispunjava uslove KLS za razliku od one u Čajetini, koja se izgleda dograđuje kako bi zadovoljila uslove propozicija. Na tribinama je bilo i navijača Metalca, koji su došli iz Valjeva.
 
 
Metalac: Jelić, Stamenić 10, Turbić, Šarenac, Đukanović 16, Đekić, Krstović 18, Vasić 10, D. Marojević 12, Čolović, Mikulić, Kaplanović 14-
 
 
Najefikasniji kod pobednika bili su Veličković 20, Vulić 18, R. Marojević 23, Papić 16, a strelci su još bili Vučićević 8 i Gudžić 4.
 
 
U 2. kolu, Metalac dočekuje Slogu iz Kraljeva, koja se pojačala, pa je na startu, na svom parketu poražena od beogradskog Dynamica (86:88), člana ABA 2 lige, za koji igra i veteran Ratko Varda. 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 18 sati 3 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom 9.05.2024

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara