Štand Turističke organizacije Valjeva na Sajmu turizma (foto: Đorđe Đoković)
Štand Turističke organizacije Valjeva na Sajmu turizma (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2015, 08:55

Valjevo promovisalo tuđe planine

č: | fb:

Ponuda Turističke organizacije Valjevo na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Beogradu bile su Valjevske planine i reka Gradac. Međutim na štandu Turističke organizacije promovisano je selo Gornje Košlje čija je fotografija dominirala na najvećem panou, a na kome je pisalo Valjevske planine?! Gornje Košlje jesu živopisno selo, ali se nalaze na planini Bobiji na području opštine Ljubovija, a ne na Valjevskim planinama. Zbog čega je, pored prelepih predela Valjevskih planina, uključujući i Divčibare, na najvećem panou fotografija sela, koje pripada opštini Ljubovija, pitali smo direktorku Turističke organizacije Dragicu Čanković. Direktorka je prvo pokušala da nas ubedi da su Gornje Košlje na Valjevskim planinama, a kada u tome nije uspela, objasnila je da se “selo nalazi na granici Valjeva i Ljubovije”.

Skoro pola miliona dinara za promociju. Čega? 

Kao i prethodnih godina nastup Valjeva na sajmu turizma osmislila je i organizovala Turistička organizacija, koja se iz gradske kase finansira sa 9,4 miliona dinara. Promocija turističkog potencijala Valjevskog kraja na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu koštala je preko 450.000 dinara. Novac je utrošen za zakup i opremanje štanda, za propagandni materijal – brošure i flajere i za iznajmljivanje autobusa za goste i KUD ”Đerdan”, koje je uz frulaša, učestvovalo u prezentaciji turističke ponude.

Štand TO Valjevo

Štand TO Valjevo (Foto: www.valjevo.rs)

Gradonačelnik Stanko Terzić nije bio na štandu Turističke organizacije, ali je, kako reče, “čuo  od saradnika, koji su bili na sajmu, da je štand bio dobro posećen i da su utisci pozitivni”. Na naše pitanje da li zna kojom ponudom je Valjevo privlačilo posetioce sajma i potencijalne turiste, gradonačelnik kratko odgovara da “ne zna detalje”.

Detalje je znao načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić, koji je posetio štand Turističke organizacije Valjevo. “Glavni akcenat na sajmu bili su prirodna bogatstva i manastiri, kao i destinacije koje turisti najviše posećuju u letnjem periodu. Ove godine smo potencirali i sportski centar u Petnici, koji je zanimljiv za posetioce u letnjem periodu”, kaže Vujić Subotić. On je zapazio veliki reklamni pano na štandu Turističke organzacije, koji treba da privuče turiste, ali je mislio da je na njemu fotografija kanjona reke Gradac. Bio je iznenađen saznavši da je na centralnom panou selo Gornje Košlje, koje nema veze sa Valjevskim planinama.

Efekte ovogodišnjeg učešća Turističke organizacije na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kojem se predstavilo oko 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja i posetilo preko 65.000 ljudi, verovatno ćemo uskoro videti navalom turista na Valjevske planine.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 5 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...