Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
13.02.2016, 12:08

Unapređenje usluge “Pomoć u kući”

č: | fb:

U okviru programa „Evropska podrška inkluzivnom društvu“, koji finansira Evropska unija, Valjevu je odobren projekat „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ čija je vrednost oko 140.100 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije blizu 124.000 evra, a ostatak učešće Grada.

Projekat Valjeva „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ odnosi se na unapređenje kvaliteta usluga socijalne zaštite i trajaće dve godine. Cilj je unapređenje usluge „Pomoć u kući“ za osobe sa invaliditetom, u koji će biti uključeni novi korisnici ove usluge sa gradskog, prigradskog i užeg  seoskog područja. Projektom je predviđena pomoć u kući osobama sa invaliditetom kroz uslugu fizioterapeuta čiji rad sadrži program masaže u kombinaciji sa negom ili vežbama, program terapeutskih vežbi, kao i kondicionog tretmana.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Gradske uprave projektom je redviđena i saradnja sa akterima u zajednici na akcijama vidljivosti, rad  na donošenju preporuka i smernica, kao i istraživanja na polju potreba marginalizovanih građana među kojima su deca, stara lica i osobe sa invaliditetom. 

Partneri na ovom projektu su organizacije pružaoci usluga osobama sa invaliditetom-Karitas Valjevo i Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo, kao i Centar za društveno ekonomski razvoj iz Jagodine koji će pružiti ekspertsku podršku.

Sertifikate za 28 projekata koji će biti realizovani kroz program Evropske unije, među kojima je i projekat Valjeva, uručili su u Kraljevu šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 55 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.