Asfalt u Žabarima (foto: Đorđe Đoković)
Asfalt u Žabarima (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2016, 11:29

Nova vlast neće menjati program Direkcije

č: | fb:

Rebalansom budžeta, koji predstoji po formiranju nove gradske vlasti u junu, biće obezbeđen novac za asfaltiranje desetak putnih pravaca u valjevskim selima, kao i za rekonstrukciju nekoliko gradskih ulica.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, budući zamenik gadonačelnika, kaže da program Gradske direkcije neće biti menjan. Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će nakon formiranja nove vlasti u program Direkcije “ući” neke nove ulice po zahtevu ili želji naprednjaka, koji će uskoro biti u vlasti, Jeremić kaže da izmene programa ni do sada nisu rađene partijski.

“Nismo radili po partijskom ključu ili tamo gde SPS dobija glasove. Kada je reč o valjevskim selima, radili smo i radićemo tamo gde je asflt neophodan, a to su sela i zaseoci gde ima više kuća. Sigurno se u narednom periodu neće politički asfaltirati, niti će program Gradske direkcije biti pod političkim uticajem”, poručio je Jeremić. On objašnjava da će program Gradske direkcije, nakon rebalansa budžeta, pretrpeti neznatne izmene, tako što će biti dodato nekoliko novih ulica, koje su ranije bile planirane, a tek sada dolaze na red.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Rebalansom budžeta biće obezbeđen novac za asfaltiranje gradskih ulica, kojih je prema rečima Jeremića „vrlo malo”, s obzirom na to da je većina neasfaltiranih ulica u privatnom vlasništvu. „U gradu je neasfaltirano oko 60 ulica, ali samo za sedam imamo rešene vlasničke odnose, sve ostale su još uvek privatno vlasništvo. Ostaje nam da asfaltiramo Mariborska i Podgoričku, pokušavamo da rešimo imovinske odnose Pantića puta u Goriću, ukoliko nam to pođe za rukom, do kraja godine će biti asfaltirana i taj put”, najavio je Dragan Jeremić.

Direkcija planira da u ovoj godini uradi i nekoliko kružnih tokova. Završen je projekat kružnog toka za „oblaznicu”, radiće se i kružni tok na raskrsnici ulica Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića.

„Asfaltiranje ulica u Valjevu nije više tema, sada nam je tema rekonstrukcija nekoliko centralnih gradskih, pre svih Dušanove ulice. Naravno na spisku za rekonstrukciju je i Ulica dr Pantića u kojoj su u toku radovi na postavljanju toplovoda. Planiramo i sređivanje nekoliko ulica na Petom puku, tu su Resavska i Prešernova, kao i u Brđanima, gde je najviše oštećena Kamenička ulica”, najavio je Jeremić.

Ulica Milovana Glišića

Ulica Milovana Glišića (Foto: Đorđe Đoković)

Ovih dana završeno je asfaltiranje Ulice Milovana Glišića, deonica od Zavoda za zaštitu spomenika kulture do raskrsnice sa Ulicom Marka Kraljevića, tako da je sada završena rekonstrukcija te ulice u celoj dužini od kafane Sunce do Birčaninove.

 

Nastavlja se asfaltiranje seoskih puteva

 

Asfaltirana je deonica puta Paune – Žabari u dužini od jedan kilometar, koja je zapravo i obilaznica od Radinog brda do Divčibarskog puta. Preostaje još da se asfaltira 1,8 kilometara čime će biti završeno asfaltiranje puteva u Žabarima.

Među putevima valjevskih sela za koje će novac biti obezbeđen rebalansom budžeta su put u Divcima koji spaja Rabrovicu sa putem M-4, dva puta u Donjim Leskovicama i dve saobraćajnice u Gornjoj Bukovici.

“Završetkom i tih putnih pravaca biće asfaltirano 60 kilometara puteva u valjevskim selima za četiri godine. Preostaje još oko 80 kilometara za koje je potrebno oko 340 miliona dinara i to bi trebalo da završimo u naredne četiri godine. Time će biti asfaltirane sve glavne deonice puteva valjevskih sela”, rekao je Jeremić. Ponovio je da će u naredna tri meseca uraditi kompletnu mrežu glavnih seoskih puteva koji će biti asfaltirani do 2020. godine.

 

Put u Žabarima

Put u Žabarima (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 3 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.