Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
07.11.2016, 14:42

Od danas dva nova polaska autobusa do Divčibara

č: | fb:

Prvi rezultat rada Radne grupe za Divčibare, koju je Gradsko veće formiralo pre skoro dva meseca u cilju boljeg i bržeg razvoja Divčibara, jeste uvođenje dva nova polaska autobusa na relaciji Valjevo-Divčibara i to iz Valjeva u 7.00 i 19.15 časova, dok je polazak sa Divčibara predviđen u 8.30 i 20.45 časova.

 

Tako će putnici od danas imati na raspolaganju ukupno četiri polaska u toku dana za Divčibare i to iz Valjeva u 7.00, 11.00, 15.15 i 19.15 časova, dok je povratak sa Divčibara u 8.30, 14.30, 16.30 i 20.45 časova.

Polazak iz Valjeva je u 19.15 časova sa Autobuske stanice "Lasta". Ostali polasci predviđeni su sa Autobuske stanice "Evropa bus" i to u 7.00, 11.00 i 15.15 časova, dok svi autobusi u povratku, polaze iz centra Divčibara.

 

Kako se navodi u saopštenju "novi polasci autobusa za Divčibare uvedeni su u skladu sa predlogom Radne grupe za Divčibare, čiji je predsednik gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.  Ovo su samo prvi konkretni koraci koje je preduzela novoformirana Radna grupa i koja će se u narednom periodu u kontinuitetu baviti rešavanjem pitanja od značaja za unapređenje razvoja turizma na Divčibarama", navodi se u saopštenju.

 

Podsećam, Gradsko veće je 12. septembra formiralo radne grupe za Divčibare i Petnicu u cilju boljeg i bržeg razvoja, kao i daljeg unapređenja ova dva mesta nadomak Valjeva.

U obrazloženju se navodi da "Grad Valjevo ima potrebu za formiranjem radne grupe, kao operativnog tela, koje bi bilo zaduženo za koordinaciju rada javnih preduzeća i gradskih službi, i efikasnije praćenje realizacije odluka Grada na prostoru Divčibara u cilju opšteg unapređenja Divčibara, turističke ponude, komunalnih usluga i infrastrukture".

Aktuelno