Dom zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
Dom zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
13.12.2016, 08:05

Preko 2.260 vakcinisanih protiv sezonskog gripa

č: | fb:

U Domu zdravlja Valjevo do sada su vakcinisane 2.262 osobe protiv sezonskog gripa, što je već nadmašilo prošlogodišnji rezultat, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Dom zdravlja u ovoj sezoni raspolaže sa 2.930 vakcina što je  400 više nego lane, tako da ih ima dovoljno za sugrađane koji se sada odluče za vakcinaciju, a virus gripa još uvek nije potvrđen za Valjevo.

Lekari Doma zdravlja preporučuju da sve rizične grupe građana prime vakcinu, prvenstveno stariji od 65 godina i hronični bolesnici, kao i oni koji rade na mestima gde je velika frekfencija ljudi. Potrebno je da se pacijenti jave svom izabranom lekaru u Domu zdravlja ili u ambulantama.

Vakcina sadrži sve sojeve gripa predviđene za ovu sezonu, za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih šest meseci. Vakcinu ne mogu primiti osobe osetljive na kokošje meso, perje i jaja, kao i osobe koje su prehlađene i imaju temperaturu, dok ne ozdrave. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.