Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Nova vozila za Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Nova vozila hitne pomoći

  Grad Valjevo kupio vozila za Dom zdravlja vredna 11,7 miliona

  Dom zdravlja je kupio četiri nova vozila, dva sanitetska i dva purtnička, za koja je 11,7 miliona dinara obezbeđeno iz gradske kase. Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan kaže da sanitetska vozila, čija je vrednost deset miliona dinara, imaju svu neophodnu opremu za ovakav tip vozila čime je „obezbeđen adekvatan sanitetski prevoz i transport pacijenata.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Zvanična potvrda kvaliteta rada

  Dom zdravlja akreditovan na sedam godina

  Valjevski Dom zdravlja dobio je sertifikat o akreditaciji na sedam godina, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dostavila je Domu zdravlja Valjevo završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena, Dom zdravlja zaslužio sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Da li građani dobijaju bolju zdravstvenu uslugu

  Dom zdravlja miljenik budžeta

  U budžetu Grada za Dom zdravlja opredeljeno je 38,3 miliona dinara, što je tri puta više nego 2015. godine. Isplaćeno je i dodatnih 10,3 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve. Grad pokriva i troškove RFZO.

 • Pregled (foto: Đorđe Đoković)
  8. maj dan posvećen borbi protiv malignog melanoma

  Obolelo 57 osoba za tri godine

  Na području Kolubarskog okruga za poslednje tri godine od malignog melanoma je obolelo 57 osoba i to 2014. registrovano je 14 novoobolelih, 2015. bilo je 25, dok je u prošloj godini zabeleženo 18 slučajeva malignog melanoma, saopšteno je danas 8. maja, u danu posvećenom borbi protiv najmalignijeg tumora kože.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Kalendar

  Međunarodni dan babica i Dan higijene ruku

  Danas se obeležava 5. maj Međunarodni dan babica, a ovaj dan je u kalendaru zdravlja posvećen i higijeni ruku u zdravstvenim ustanovama. Zanimanje babica jedan je od najlepših, najodgovornijih i najhumanijih poziva, a svoj praznik, 5. maj, koji se obeležava od 1992. godine, u Srbiji od 2009, sa ciljem da se ova profesija promoviše, većina njih provodi radno.

 • Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon rekonstrukcije

  Dečje odeljenje ponovo otvoreno za pacijente

  Dečje odeljenje ponovo je otvoreno za najmlađe pacijente, nakon što je završena kompletna rekonstrukcija, saopšteno je iz Opšte bolnice. Zahvaljujući Valjevcu Matiji Nastasiću, reprezentativcu i fudbaleru Nemačkog Šalkea, koji je donirao 100.000 evra, rekonstruisano je Dečje odeljenje koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  "Dani akreditacije" u Domu zdravlja

  Uočljiv i za pohvalu partnerski odnos

  Završeni su "Dani akreditacije" u valjevskom Domu zdravlja, koji su trajali od 10. do 12. aprila, kada je u ustanovi boravio tročlani tim spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Oni su razgovarali sa članovima timova za samoocenjivanje, pregledali dokumentaciju o ispunjavanju predviđenih standarda i obišli službe Doma zdravlja. Razgovarali su i sa pacijentima, zaposlenima i partnerima iz lokalne zajednice.

 • Akcija na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležavanje Svetskog dana zdravlja

  "Depresija – hajde da razgovaramo"

  Svetski dan zdravlja, 7. april, ove godine posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom "Depresija – hajde da razgovaramo". Cilj ovogodišnje kampanje je da se poveća broj ljudi koji će potražiti pomoć, a koji imaju simptome depresije. Razgovor sa osobama od poverenja može biti prvi korak ka oporavku od depresije, poručuju lekari.

 • Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
  Novac uložen na pravo mesto

  Zahvaljujući Nastasiću novi izgled Dečjeg odeljenja

  Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje Opšte bolnice, koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo. Sada ovo odeljenje izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

 • Pregled bebe u inkubatoru (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Za neonatologiju Opšte bolnice

  "Europrom" i "Podgorina Frucht" donirali inkubatore

  Neonatologija Opšte bolnice dobiće dva nova inkubatora, najnovije generacije, vredna oko 2,2 miliona dinara, zahvaljujući donaciji kompanija "Europrom" i "Podgorina Frucht", saopštnoje iz opšte bolnice. PR menadžer "Europrom"- a Bojana Perić kaže da društvena odgovornost ne treba da bude samo stvar izbora, nego imperativ.