Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Nataša Cvetković (foto: Kristina Paramentić)
  Znanjem i stručnošću spasila život

  Podvig Nataše Cvetković

  Viša medicinska sestra Nataša Cvetković, instrumentarka u Angiosali Opšte bolnice Valjevo, blagovremenom primenom reanimacije spasila je život sugrađaninu M.O, u nedelju drugog dana Božića, koji se u trenutku kada mu je pozlilo zatekao u gradskom autobusu.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog epidemije gripa

  Ograničenje posete bolesnicima

  Nakon saopštenja Zavoda za javno zdravlje u kome se navodi da je od 5. januara prijavljena epidemija gripa na teritoriji Kolubarskog okruga, v.d direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić doneo je odluku o ograničenju poseta bolesnicima.

 • Beba (foto: Đorđe Đoković)
  U porodilištu Opšte bolnice

  U novogodišnjoj noći rođene tri bebe

  U novogodišnjoj noći ili 1. januara rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak i to u periodu od ponoći do 8.00 časova ujutro. Majke beba su iz Beograda, Lajkovca i Valjeva.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  Zavod za javno zdravlje

  U Valjevu i na Ubu ima gripa

  Zavod za javno zdravlje je saopštio da je na teritoriji Kolubarskog okruga potvrđen virus gripa. "Prisustvo virusa gripa u cirkulaciji je dokazano i na teritoriji Kolubarskog upravnog okruga. Iz uzoraka briseva grlo-nos pacijenata iz Valjeva i Uba uzetih početkom prošle nedelje izolovan je virus gripa A (N3). Ovaj soj virusa je najčešće izolovan soj virusa gripa na teritoriji Republike Srbije u ovoj sezoni", saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

 • Čekaonica u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  U valjevskom Domu zdravlja

  Nema epidemije gripa, ali ima pacijenata sa simptomima gripa

  U Valjevu nema epidemije gripa, ali je značajno povećan broj obolelih od respiratornih infekcija i upale sinusa, a kako nezvanično saznajemo sve je više pacijenata koji se javljaju sa simptomima gripa.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon pojave stenica

  U valjevskoj bolnici higijena je zadovoljavajuća

  "U Opštoj bolnici Valjevo sanitarno-higijenska situacija je zadovoljavajuća, a pojava stenica je izolovan slučaj koji se retko dešava, a što je najvažnije rukovodstvo bolnice je brzo i adekvatno reagovalo", kaže načelnica sanitarne inspekcije Kolubarskog okruga dr Branka Miholjčić.

 • Dom zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
  Valjevo

  Preko 2.260 vakcinisanih protiv sezonskog gripa

  U Domu zdravlja Valjevo do sada su vakcinisane 2.262 osobe protiv sezonskog gripa, što je već nadmašilo prošlogodišnji rezultat, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Dom zdravlja u ovoj sezoni raspolaže sa 2.930 vakcina što je 400 više nego lane, tako da ih ima dovoljno za sugrađane koji se sada odluče za vakcinaciju, a virus gripa još uvek nije potvrđen za Valjevo.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  RFZO saopštava - bolnici su uvećana sredstva

  Valjevska bolnica nenamenski potrošila preko 36 miliona dinara

  U odgovoru na tekst pod naslovom "U Opštoj bolnicu samo hitne operacije", RFZO navodi da su sredstva valjevskoj bolnici Valjevo povećana, ali i da je OB Valjevo nenamenski potrošila 36 miliona dinara.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog nedostatka sanitetskog materijala

  U Opštoj bolnici samo hitne operacije

  U Opštoj bolnici u Valjevu otkazane su sve operacije iz redovnog programa zbog nedostatka sanitetskog materijala, potvrđeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zbog odluke Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) da Opštoj bolnici smanji sredstva za ovu godinu, u bolnici se rade samo hitne operacije, maligniteti, neophodne inervencije kod trudnica i dece.

 • Beba i Milica Krstivojević, embriolog (foto: Đorđe Đoković)
  Za četiri godine

  Rođena dvestota beba začeta u VTO centru

  Rođena je dvestota beba začeta u Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. To je jedna od dve bebe blizanaca, devojčica i dečak, koji su rođeni poslednjeg dana novembra u Sremskoj Mitrovici, a začete su pre devet meseci u Centru za vantelesnu oplodnju.