Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • dacia stepway (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  Automobili važniji od higijene

  Dom zdravlja namešta tender za nabavku vozila?

  Dom zdravlja je raspisao javnu nabavku za kupovinu vozila, ukazujući da želi belu "daciu stepway". Raspisan je i tender za fizičko obezbeđenje, ali ne i za kupovinu sredstava za održavanje higijene. Direktor Doma zdravlja nije želeo da govori za Kolubarske.rs.

 • Čekaonica u Domu zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Raste broj obolelih

  Od malih boginja u Valjevu obolelo 26 osoba

  U Valjevu je registrovano 26 obolelih od malih boginja. Među njima su lekari i medicinske sestre. Epidemija je proglašena sredinom februara, tada je bilo desetoro obolelih. Zbog epidemije gripa i malih boginja zabranjene su posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice Valjevo.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Od danas

  Zabranjene posete u bolnici

  Zbog epidemije gripa i malih boginja od danas su zabranjene posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice Valjevo, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog epidemiološke situacije

  Zabranjene posete na pedijatriji i infektivnom odeljenju

  Posete na pedijatriji i infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo su zabranjene, dok su na ostalim odeljenjima posete pacijentima ograničene, saopšeno je iz Opšte bolnice.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji grada Valjeva

  Proglašena epidemija malih boginja

  Na teritoriji grada Valjeva, gde je deset osoba obolelo, a među njima i jedna beba, progla[ena je epidemija malih boginja, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Zavodu za javno zdravlje.

 • Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
  Rođeni blizanci

  Tri stotine beba Centra za VTO

  Zahvaljujući valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju rođena je 300. beba. "Svim parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta jedino mogu da poručim da budu uporni, da ne odustaju i da veruju”, poručila je majka blizanaca Janka i Ilije.

 • Dečji radovi u holu Pedijatrije (foto: www.obvaljevo.rs)
  Za male pacijente od malih umetnika

  Prostor Pedijatrije oplemenjen dečjim radovima

  Odeljenje Pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, koje je rekonstruisano zahvaljujući donaciji fudbalera Matije Nastasića, od sada krase radovi polaznika rasdionice Centra za kulturu, mentora Katarine Marinković. To je bila ideja mladih umetnika.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Apel za veći odziv na skrining raka grlića materice

  Slab odziv žena na preventivne preglede

  Prošle godine se na preventivni pregled na rak grlića materice odazvalo 962 od 3036 žena, godišta od 1966-1973, koje su pozvane na pregled u Dom zdravlja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove uz apel za veći odziv na skrining.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  U Kolubarskom okrugu

  Četvoro obolelih od malih boginja

  U Kolubarskom okrugu četiri osobe su obolele od malih boginja, dok za još dvoje postoji sumnja, čiji su uzorci uzeti na analizu, rečeno je za Kolubarske.rs u Zavodu za javno zdravlje Valjevo.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog pojave gripa

  Ograničene posete u Valjevskoj bolnici

  Od danas su ograničene posete bolesnicima na svim odeljenjima Opšte bolnice Valjevo zbog pojave gripa tipa B. Posete mogu trajati maksimalno pola sata, deci do 15 godina starosti nisu dozvoljene.