Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Uspešna akcija preventivnih besplatnih pregleda

  Pregledano 212 građana

  U prvoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, pregledano je 212 građana Valjeva i okolnih opština Kolubarskog okruga. Nakon pregleda, koji su obavljeni od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici Valjevo, novootkrivenih sa hipertenzijom je 20, poremećaj srčanog ritma ima sedam, a dijabetes 13 osoba.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U nedelju 17. septembra

  Besplatni pregledi za građane

  Ministarstvo zdravlja pokrenulo je projekat besplatnih preventivnih pregleda za sve građane svake treće nedelje u mesecu u državnim zdravstvenim ustanovama. Akcija počinje u nedelju 17. septembra, kada će i u Opštoj bolnici Valjevo biti održana, prva u nizu, akcija besplatnih pregleda.

 • Tim Centra za VTO (foto: VTO)
  1. septembar slavljenički

  Za četiri godine 266 beba u Centru za VTO

  Prva beba rođena iz procesa nastalog u Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, na svet je stigla 1. septrmbra 2013. godine u Prijepolju. Tim Centra čestita od srca četvrti rođendan maloj Minji. Od tada do danas rođeno je 266 beba našeg Centra, a od tog broja je 65 malih žitelja iz Valjeva i okoline.

 • Rukovodstvo bolnice i darodavac aparata (foto: Kolubarske.rs)
  Opština i tri firme darovale aparat

  Iz Osečine poklon za bolnicu vredan 4,5 hiljade evra

  Opština Osečina i tri firne iz te varoši, "Krušik plastika", "Vožd" i "Dal", poklonili su Opštoj bolnici Valjevo četiri savremena aparata za službu fizikalne medicine i rehabilitacije vredna 4,5 hiljade evra.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon prevrtanja autobusa

  Svi hospitalizovani planinari su stabilno

  Svi planinari iz Kragujevca hospitalizovani u Opštoj bolnici u Valjevu, koji su juče povređeni u prevrtanju autobusa kod brane Rovni na putu Valjevo - Bajina Bašta, danas su stabilnog zdravstvenog stanja.Kako je Kolubarskim.rs rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi "svih 14 povređenih je stabilno, van životne opasnosti, a priprema se transport pojedinaca na dalje lečenje ili kućnu negu u Kragujevac".

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon saobraćajne nezgode

  U bolnici zadržano 14 putnika

  U Prijemno-urgentnom centru Opšte bolnice u Valjevu zbrinuto je 27 putnika posle saobraćajne nezgode na putu Valjevo - Bajina Bašta, u selu Rovni, u kojoj se prevrnuo autobus sa grupom planinara iz Kragujevca, saopšteno je večeras iz te zdravstvene ustanove.

 • Zgrada neurologije i dečjeg (foto: Đorđe Đoković)
  Još jedna akcija za dečje i neurologiju

  "Greda" poklonila fasadu

  Zahvaljujući donaciji GP "Greda" urađena je termoizolaciona fasada na zgradi u kojoj su smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije Opšte bolnice. Vrednost radova na fasadi površine 950 metara kvadrtatnih je oko dva milona dinara, a završeni su za nešto više od mesec dana.

 • Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
  Na 35 stepeni

  Povećan broj poziva Hitnoj pomoći

  U 16 časova temperatura u Valjevu bila je 35 stepeni. Jutros u osam časova izmereno je 30 stepeni, a ukoliko se uzme u obzir i tropska noć ne čudi da je povećan broj intervencija u Hitnoj pomoći.

 • Arsenović, Der Hazarjan i Gvozdenović (foto: Branko Petrović)
  Uručen sertifikat o akreditaciji

  "Građani treba da budu ponosni na svoj Dom zdravlja"

  Direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović je uručio sertifikat o akreditaciji na sedam godina direktoru valjevskog Doma zdravlja dr Zavenu Der Hazarjanu. Arsenović je građanima Valjeva poručio da treba da budu ponosni i zadovoljni što imaju mogućnost da im zdravstvena zaštita bude pružena u ovakvom Domu zdravlja.

 • Torta
  Uključili se u akciju "Da se novi život rađa"

  Zaposleni u muzičkoj školi i vrtićima donirali novac za VTO Centar

  Zaposleni u MŠ "Živorad Grbić" i sindikat zaposlenih u Predškolskoj ustanovei "Milica Nožica" donirali su novac Centru za vantelesnu oplodnju. Kako su rekli iz ove dve ustanove, želja zaposlenih je bila da se uključe u akciju koju je pokrenulo Udruženja "Da se novi život rađa", kako bi prikupili sredstava za otplatu opreme za laboratoriju Centra VTO.