Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Matija Nastasić (foto: www.mcfc.co.uk)
  Rekonstrukcija posle 42 godine

  Matija Nastasić donirao novac za Dečje odeljenje

  Zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića, do kraja marta biće renovirano Dečje odeljenje Opšte bolnice koje je bilo zapušteno i ruinirano, bez uslova za rad i boravak dece.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Svetski dan borbe protiv raka

  Prošle godine 798 pacijenata sa malignim promenama

  Najvažnija je prevencija i rano otkrivanje karcinoma. Otkriveni slučajevi koji prethode karcinomu su najbolji rezultat u borbi protiv bolesti, jer na vreme otkrivene promene znače izlečenje, poruka je i valjevskih lekara u danu obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon mesec dana od pojave stenica

  Odeljenje ortopedije ponovo otvoreno

  Nakon dezinsekcije, krečenja i nabavke nove posteljine, Odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju, saopštila je PR služba Opšte bolnice.

 • Ivana Rakić, Milan Mirković, Duško Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

  Prevencija i rano otkrivanje znači izlečenje

  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice traje do 28. januara sa sloganom "Dan za zdravlje", a cilj je podizanje svesti žena o načinima prevencije o toj bolesti od koje se svake godine u našoj zemlji u proseku registruju 1.244 novoobolele žene, dok 482 žene izgube život od te vrste raka. Srbija u Evropi zauzima treće mesto po učestalosti karcinoma grlića materice, ali je prva u Regionu od svih bivših Jugoslovenskih republika, saopšteno je na konferenciji za novinare u valjevskom Domu zdravlja.

 • Nataša Cvetković (foto: Kristina Paramentić)
  Znanjem i stručnošću spasila život

  Podvig Nataše Cvetković

  Viša medicinska sestra Nataša Cvetković, instrumentarka u Angiosali Opšte bolnice Valjevo, blagovremenom primenom reanimacije spasila je život sugrađaninu M.O, u nedelju drugog dana Božića, koji se u trenutku kada mu je pozlilo zatekao u gradskom autobusu.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog epidemije gripa

  Ograničenje posete bolesnicima

  Nakon saopštenja Zavoda za javno zdravlje u kome se navodi da je od 5. januara prijavljena epidemija gripa na teritoriji Kolubarskog okruga, v.d direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić doneo je odluku o ograničenju poseta bolesnicima.

 • Beba (foto: Đorđe Đoković)
  U porodilištu Opšte bolnice

  U novogodišnjoj noći rođene tri bebe

  U novogodišnjoj noći ili 1. januara rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak i to u periodu od ponoći do 8.00 časova ujutro. Majke beba su iz Beograda, Lajkovca i Valjeva.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  Zavod za javno zdravlje

  U Valjevu i na Ubu ima gripa

  Zavod za javno zdravlje je saopštio da je na teritoriji Kolubarskog okruga potvrđen virus gripa. "Prisustvo virusa gripa u cirkulaciji je dokazano i na teritoriji Kolubarskog upravnog okruga. Iz uzoraka briseva grlo-nos pacijenata iz Valjeva i Uba uzetih početkom prošle nedelje izolovan je virus gripa A (N3). Ovaj soj virusa je najčešće izolovan soj virusa gripa na teritoriji Republike Srbije u ovoj sezoni", saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

 • Čekaonica u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  U valjevskom Domu zdravlja

  Nema epidemije gripa, ali ima pacijenata sa simptomima gripa

  U Valjevu nema epidemije gripa, ali je značajno povećan broj obolelih od respiratornih infekcija i upale sinusa, a kako nezvanično saznajemo sve je više pacijenata koji se javljaju sa simptomima gripa.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon pojave stenica

  U valjevskoj bolnici higijena je zadovoljavajuća

  "U Opštoj bolnici Valjevo sanitarno-higijenska situacija je zadovoljavajuća, a pojava stenica je izolovan slučaj koji se retko dešava, a što je najvažnije rukovodstvo bolnice je brzo i adekvatno reagovalo", kaže načelnica sanitarne inspekcije Kolubarskog okruga dr Branka Miholjčić.