Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Zgrada neurologije i dečjeg (foto: Đorđe Đoković)
  Još jedna akcija za dečje i neurologiju

  "Greda" poklonila fasadu

  Zahvaljujući donaciji GP "Greda" urađena je termoizolaciona fasada na zgradi u kojoj su smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije Opšte bolnice. Vrednost radova na fasadi površine 950 metara kvadrtatnih je oko dva milona dinara, a završeni su za nešto više od mesec dana.

 • Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
  Na 35 stepeni

  Povećan broj poziva Hitnoj pomoći

  U 16 časova temperatura u Valjevu bila je 35 stepeni. Jutros u osam časova izmereno je 30 stepeni, a ukoliko se uzme u obzir i tropska noć ne čudi da je povećan broj intervencija u Hitnoj pomoći.

 • Arsenović, Der Hazarjan i Gvozdenović (foto: Branko Petrović)
  Uručen sertifikat o akreditaciji

  "Građani treba da budu ponosni na svoj Dom zdravlja"

  Direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović je uručio sertifikat o akreditaciji na sedam godina direktoru valjevskog Doma zdravlja dr Zavenu Der Hazarjanu. Arsenović je građanima Valjeva poručio da treba da budu ponosni i zadovoljni što imaju mogućnost da im zdravstvena zaštita bude pružena u ovakvom Domu zdravlja.

 • Torta
  Uključili se u akciju "Da se novi život rađa"

  Zaposleni u muzičkoj školi i vrtićima donirali novac za VTO Centar

  Zaposleni u MŠ "Živorad Grbić" i sindikat zaposlenih u Predškolskoj ustanovei "Milica Nožica" donirali su novac Centru za vantelesnu oplodnju. Kako su rekli iz ove dve ustanove, želja zaposlenih je bila da se uključe u akciju koju je pokrenulo Udruženja "Da se novi život rađa", kako bi prikupili sredstava za otplatu opreme za laboratoriju Centra VTO.

 • Dvoriste skole u Leskovicama (foto: Branko Petrović)
  U akciji "Medicinsko selo"

  Pregledano 150 meštana Leskovica i okolnih sela

  Blizu 150 meštana Leskovica i okolnih sela, pretežno starije stanovništvo, pregledano je na preventivnoj zdravstvenoj akciji "Medicinsko selo" organizovanoj u Leskovicama. Najviše posla bilo je za očnog lekara, najmanje za stomatologa. Najviše posla bilo je za očnog lekara, a najmanje za stomatologa.

 • Nova vozila za Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Nova vozila hitne pomoći

  Grad Valjevo kupio vozila za Dom zdravlja vredna 11,7 miliona

  Dom zdravlja je kupio četiri nova vozila, dva sanitetska i dva purtnička, za koja je 11,7 miliona dinara obezbeđeno iz gradske kase. Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan kaže da sanitetska vozila, čija je vrednost deset miliona dinara, imaju svu neophodnu opremu za ovakav tip vozila čime je „obezbeđen adekvatan sanitetski prevoz i transport pacijenata.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Zvanična potvrda kvaliteta rada

  Dom zdravlja akreditovan na sedam godina

  Valjevski Dom zdravlja dobio je sertifikat o akreditaciji na sedam godina, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dostavila je Domu zdravlja Valjevo završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena, Dom zdravlja zaslužio sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Da li građani dobijaju bolju zdravstvenu uslugu

  Dom zdravlja miljenik budžeta

  U budžetu Grada za Dom zdravlja opredeljeno je 38,3 miliona dinara, što je tri puta više nego 2015. godine. Isplaćeno je i dodatnih 10,3 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve. Grad pokriva i troškove RFZO.

 • Pregled (foto: Đorđe Đoković)
  8. maj dan posvećen borbi protiv malignog melanoma

  Obolelo 57 osoba za tri godine

  Na području Kolubarskog okruga za poslednje tri godine od malignog melanoma je obolelo 57 osoba i to 2014. registrovano je 14 novoobolelih, 2015. bilo je 25, dok je u prošloj godini zabeleženo 18 slučajeva malignog melanoma, saopšteno je danas 8. maja, u danu posvećenom borbi protiv najmalignijeg tumora kože.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Kalendar

  Međunarodni dan babica i Dan higijene ruku

  Danas se obeležava 5. maj Međunarodni dan babica, a ovaj dan je u kalendaru zdravlja posvećen i higijeni ruku u zdravstvenim ustanovama. Zanimanje babica jedan je od najlepših, najodgovornijih i najhumanijih poziva, a svoj praznik, 5. maj, koji se obeležava od 1992. godine, u Srbiji od 2009, sa ciljem da se ova profesija promoviše, većina njih provodi radno.