Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
  Novac uložen na pravo mesto

  Zahvaljujući Nastasiću novi izgled Dečjeg odeljenja

  Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje Opšte bolnice, koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo. Sada ovo odeljenje izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

 • Pregkled bebe u inkubatoru (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Za neonatologiju Opšte bolnice

  "Europrom" i "Podgorina Frucht" donirali inkubatore

  Neonatologija Opšte bolnice dobiće dva nova inkubatora, najnovije generacije, vredna oko 2,2 miliona dinara, zahvaljujući donaciji kompanija "Europrom" i "Podgorina Frucht", saopštnoje iz opšte bolnice. PR menadžer "Europrom"- a Bojana Perić kaže da društvena odgovornost ne treba da bude samo stvar izbora, nego imperativ.

 • Skener (foto: Đorđe Đoković)
  Bolnicu posetio državni sekretar Ministarstva zdravlja

  Novi skener biće dostupan pacijentima za dve nedelje

  Savremeni skener vredan 45 miliona dinara, čiju nabavku je finansiralo Ministarstvo zdravlja, biće dostupan pacijentima najkasnije za dve nedelje, rečeno je danas prilikom posete državnog sekretara Ministarstva zdravlja dr Ferenca Vicka Opštoj bolnici u Valjevu.

 • Novi skener (foto: Đorđe Đoković)
  Sutra u posetu dolazi ministar Lončar

  U Bolnicu stigao novi skener

  Skener vredan 45 miliona dinara, čiju nabavku je finansiralo Ministarstvo zdravlja, stigao je u Opštu bolnicu gde je u toku montiranje ovog dijagnostičkog aparata. Kako je saopšteno iz Opšte bolnice to je povod sutrašnje posete ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 • Sređen deo Poliklinike (foto: Đorđe Đoković)
  Novcem Ministarstva, voljom i donacijama građana

  Novi izgled polikliničkog dela Opšte bolnice

  U Opštoj bolnici Valjevo završeni su radovi vredni 5,4 miliona dinara, koji su finansirani kroz program Ministarstva zdravlja sanacije i adaptacije 160 zdravstvenih objekata u Srbiji za koje je izdvojeno oko 700 miliona dinara iz budžetske rezerve Republike Srbije.

 • Matija Nastasić (foto: www.mcfc.co.uk)
  Rekonstrukcija posle 42 godine

  Matija Nastasić donirao novac za Dečje odeljenje

  Zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića, do kraja marta biće renovirano Dečje odeljenje Opšte bolnice koje je bilo zapušteno i ruinirano, bez uslova za rad i boravak dece.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Svetski dan borbe protiv raka

  Prošle godine 798 pacijenata sa malignim promenama

  Najvažnija je prevencija i rano otkrivanje karcinoma. Otkriveni slučajevi koji prethode karcinomu su najbolji rezultat u borbi protiv bolesti, jer na vreme otkrivene promene znače izlečenje, poruka je i valjevskih lekara u danu obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon mesec dana od pojave stenica

  Odeljenje ortopedije ponovo otvoreno

  Nakon dezinsekcije, krečenja i nabavke nove posteljine, Odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju, saopštila je PR služba Opšte bolnice.

 • Ivana Rakić, Milan Mirković, Duško Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

  Prevencija i rano otkrivanje znači izlečenje

  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice traje do 28. januara sa sloganom "Dan za zdravlje", a cilj je podizanje svesti žena o načinima prevencije o toj bolesti od koje se svake godine u našoj zemlji u proseku registruju 1.244 novoobolele žene, dok 482 žene izgube život od te vrste raka. Srbija u Evropi zauzima treće mesto po učestalosti karcinoma grlića materice, ali je prva u Regionu od svih bivših Jugoslovenskih republika, saopšteno je na konferenciji za novinare u valjevskom Domu zdravlja.

 • Nataša Cvetković (foto: Kristina Paramentić)
  Znanjem i stručnošću spasila život

  Podvig Nataše Cvetković

  Viša medicinska sestra Nataša Cvetković, instrumentarka u Angiosali Opšte bolnice Valjevo, blagovremenom primenom reanimacije spasila je život sugrađaninu M.O, u nedelju drugog dana Božića, koji se u trenutku kada mu je pozlilo zatekao u gradskom autobusu.