Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Nema izjava, nema fotografisanja...

  Zašto rukovodstvo krije rekonstruisanu laboratoriju?

  Iz Opšte bolnice i Doma zdravlja je juče oko podneva medijima upućeno saopštenje u kome se javnost obaveštava da će od utorka 1. novembra ponovo raditi laboratorija u Domu zdravlja i da će te poslove obavljati služba laboratorije Opšte bolnice.

 • Reknstruisana i obnovljena laboratorija (foto: www.obvaljevo.rs)
  Saopštenje Opšte bolnice i Doma zdravlja

  Laboratorija u Domu zdravlja ponovo radi od 1. novembra

  Od 1. novembra počeće sa radom deo službe laboratorije Opšte bolnice u renoviranim prostorijama u Domu zdravlja Valjevo, saopšteno je iz Opšte bolnice i Doma zdravlja. Kako se navodi u saopštenju Opšte bolnice, "služba laboratorije Opšte bolnice obavila je preseljenje opreme u rekonstruisan i obnovljen prostor primarne zdravstvene zaštite.

 • Laboratorija u bolnici (foto: Đorđe Đoković)
  Četiri meseca pacijenti ispaštaju

  Rekonstrukcija laboratorije u Domu zdravlja pod velom tajne

  Već skoro četiri meseca građani Valjeva su prinuđeni da laboratorijske analize umesto u Domu zdravlja rade u Opštoj bolnici, gde se čeka i po nekoliko časova zbog velikog broja pacijenata. Svi sa kojima smo razgovarali negoduju i pitaju kada će ponovo biti otvorena laboratorija u Domu zdravlja, jer ovo "maltretiranje građana predugo traje"?!

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Kontrolom RFZO utvrđeno

  Dom zdravlja nenamenski potrošio preko 1,1 milion dinara

  Valjevski Dom zdravlja je nenamenski potrošio preko 1,1 milion dinara, utvrdio je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i naložio ovoj zdravstvenoj ustanovi da novac vrati.

 • Besplatni preventivni pregledi (foto: www.obvaljevo.rs)
  Uspešna i druga akcija besplatnih preventivnih pregleda

  Pregledano 747 građana Kolubarskog okruga

  Besplatne, preventivne preglede obavilo je 747 građana Kolubatskog okruga u okviru nastavka akcije čiji je cilj rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, a koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

 • Stručni skup u Valjevu (foto: www.obvaljevo.rs)
  Stručni skup u Valjevu "Aktuelnosti u alergologiji"

  Do 2020. svaki drugi stanovnik planete imaće alergijsku bolest

  Služba alergologije Opšte bolnice Valjevo bila je domaćin prvog stručnog skupa u Valjevu, sa temom "Aktuelnosti u alergologiji", u organizaciji Srpskog lekarskog društva (SLD), Sekcije za alergologiju i kliničku imunologiju.

 • Radionica posvećena prevenciji zavisnosti od interneta (foto: Branko Petrović)
  Radionica posvećena prevenciji

  Zavisnost od interneta jeste bolest

  Podaci iz istraživanja po osnovnim i srednjim školama pokazuju da postoji velika opasnost od razvijanja bolesti zavisnosti od interneta. Svetska zdravstvena organizacija vodi razgovore na svim nivoima da se ta zavisnost uvede u međunarodnu klasifikaciju bolesti. Zbog toga su Savetovalište za mlade i

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Za Kolubarski okrug 5000 doza

  Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

  U Domu zdravlja Valjevo i ambulantama u gradu počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa, dok će u seoskim ambulantama početi u toku nedelje, saopšteno je iz Doma zdravlja.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Uspešna akcija preventivnih besplatnih pregleda

  Pregledano 212 građana

  U prvoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, pregledano je 212 građana Valjeva i okolnih opština Kolubarskog okruga. Nakon pregleda, koji su obavljeni od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici Valjevo, novootkrivenih sa hipertenzijom je 20, poremećaj srčanog ritma ima sedam, a dijabetes 13 osoba.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U nedelju 17. septembra

  Besplatni pregledi za građane

  Ministarstvo zdravlja pokrenulo je projekat besplatnih preventivnih pregleda za sve građane svake treće nedelje u mesecu u državnim zdravstvenim ustanovama. Akcija počinje u nedelju 17. septembra, kada će i u Opštoj bolnici Valjevo biti održana, prva u nizu, akcija besplatnih pregleda.