Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji grada Valjeva

  Proglašena epidemija malih boginja

  Na teritoriji grada Valjeva, gde je deset osoba obolelo, a među njima i jedna beba, progla[ena je epidemija malih boginja, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Zavodu za javno zdravlje.

 • Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
  Rođeni blizanci

  Tri stotine beba Centra za VTO

  Zahvaljujući valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju rođena je 300. beba. "Svim parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta jedino mogu da poručim da budu uporni, da ne odustaju i da veruju”, poručila je majka blizanaca Janka i Ilije.

 • Dečji radovi u holu Pedijatrije (foto: www.obvaljevo.rs)
  Za male pacijente od malih umetnika

  Prostor Pedijatrije oplemenjen dečjim radovima

  Odeljenje Pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, koje je rekonstruisano zahvaljujući donaciji fudbalera Matije Nastasića, od sada krase radovi polaznika rasdionice Centra za kulturu, mentora Katarine Marinković. To je bila ideja mladih umetnika.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Apel za veći odziv na skrining raka grlića materice

  Slab odziv žena na preventivne preglede

  Prošle godine se na preventivni pregled na rak grlića materice odazvalo 962 od 3036 žena, godišta od 1966-1973, koje su pozvane na pregled u Dom zdravlja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove uz apel za veći odziv na skrining.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  U Kolubarskom okrugu

  Četvoro obolelih od malih boginja

  U Kolubarskom okrugu četiri osobe su obolele od malih boginja, dok za još dvoje postoji sumnja, čiji su uzorci uzeti na analizu, rečeno je za Kolubarske.rs u Zavodu za javno zdravlje Valjevo.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog pojave gripa

  Ograničene posete u Valjevskoj bolnici

  Od danas su ograničene posete bolesnicima na svim odeljenjima Opšte bolnice Valjevo zbog pojave gripa tipa B. Posete mogu trajati maksimalno pola sata, deci do 15 godina starosti nisu dozvoljene.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Državni revizor utvrdio

  Bilo je nepravilnosti u poslovanju Opšte bolnice

  Državni revizor je u izveštaju za 2016. godinu ukazao na brojne nepravilnosti u poslovanju Opšte bolnice, koje se odnose na finansijsko poslovanje, kao i na plaćanje prekovremenog rada, odobravanje neplaćenog odsustva, što nije u skladu sa zakonom.

 • Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Zavoda za javno zdravlje

  Izolovan virus gripa tip B u Kolubarskom okrugu

  Na teritoriji Kolubarskog okruga izolovan je virus tip B, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo. Kod dve osobe u Valjevu i jedne iz Uba potvrđeno je da su obolele od gripa tip B, koji, kako nam je rečeno u Zavodu za javno zdravlje, nema epidemiološki potencijal.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istekao mandat v.d. direktora, UO i NO

  "Opšta bolnica u tehničkom mandatu“

  Mandat v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoranu Đuriću je istekao u oktobru prošle godine, dok je mandat Upravnom i Nadzornom odboru ove valjevske zdravstvene ustanove istekao u maju prošle godine. I pored toga što su predlozi za članove Upravnog i Nadzornog odbora, iz redova zaposlenih, u Ministarstvo zdravlja poslati blagovremeno, odgovora još uvek nema, tako da su oni koji obavljaju upravnu funkciju Opšte bolnice Valjevo u "tehničkom mandatu".

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Za sada bez rešenja za "zagađivače" državne ustanove

  Bolnica neće na Toplanu jer je to grejanje skuplje

  Valjevska bolnica se, za sada, neće priključiti na daljinski sistem grejanja zbog toga što bi to grejanje bolnicu koštalo devet miliona dinara više nego što sada plaća, rekao je na konferenciji za novinare v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić.