Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2024, 13:02

U nedelju 7. aprila kardiološki preventivni pregledi

č: | fb:

U nedelju 7. aprila od 8 do 16 časova u Domu zdravlja Valjevo nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

 

Građani će ovom prilikom moći da urade kardiološke preglede, EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Zakazivanje nije potrebno.

 

EKG snimanje i merenje krvnog pritiska realizovaće timovi lekara i medicinskih tehničara Doma zdravlja u prizemlju i na drugom spratu, kardiolozi Opšte bolnice Valjevo preglede će obavljati na drugom spratu, dok će uzorkovanje krvi za analize biti u laboratoriji na prvom spratu.

 

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

 

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...