Staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
27.12.2016, 08:13

Prvi veštački sneg na ski stazi Crni vrh

č: | fb:

Ski staza Crni vrh na Divčibarama, nakon dvogodišnje pauze, ponovo će biti otvorena i prve skijaše primiće već za novogodišnje praznike. Pripreme za zimsku sezonu su završene, postavljen je sistem za veštačko osnežavanje koji pokriva stazu dugu 850 metara.

Ovih dana na ski stazi je napravljen i prvi veštački sneg, tako da će se na Divčibarama skijati bez obzira na to da li će biti dovoljno prirodnog snega. 

 

Stazu Crni vrh oživela je i osnežila valjevska firma "Kej invest nekretnine", koja je u februaru ove godine zvanično od Grada preuzela ski stazu na Divčibarama za jedan dinar na period od 15 godina uz ulaganje od 260.000 evra.

Nakon višemesečnih priprema i obimnih radova na ski stazi, uz značajna ulaganja, obnovljena je postojeća infrastruktura, remontovana žičara, postavljen sistem za veštačko osnežavanje, kupljena nova oprema, izgrađen prilaz do ski staze.

Staza Crni vrh

Staza Crni vrh (Foto: Kolubarske.rs)

 

Uoči početka zvanične sezone skijanja na stazi Crni vrh danas će biti organizovana svečanost povodom otvaranja ski staze i benzinske stanice, a kako je najavljeno iz Gradske uprave biće održana i sednica Radne grupe za Divčibare.

 

Današnji dan za svečanost i simbolično otvaranje staze izabran s razlogom, s obzirom na to da se 27. decembar smatra datumom koji je označio početak razvoja turizma na ovoj planinskoj visoravni nadomak Valjeva. Na taj dan 1925. godine u Valjevu je održana osnivačka skupština Zdravstvenog društva Divčibare.

Aktuelno