Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
04.01.2017, 13:57

Open day na ski stazi Crni vrh

č: | fb:

Sutra zvanično počinje ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama, kada će biti organizovan Open day za sve ljubitelje skijanja, što znači da je ulaz na žičaru besplatan!

Direktor firme "Kej invest nekretnine", koja je zakupila stazu na Divčibarama, Časlav Maksimović kaže da je staza spremna za prve ovogodišnje skijaše. "Topovi za veštačko osnežavanje rade već desetak dana, a uz prirodni koji je juče padao, na stazi ima oko 30 centimetara utabanog snega, što je sasvim dovoljno za skijanje. Preostalo je još da do sutra upeglamo stazu. Pozivam sve ljubitelje skijanja i drugih zimskih sportova, kao i sve one koji vole da borave u prirodi, da dođu na Divčibare i upoznaju se sa svim novinama na ovoj stazi. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je mesto na koje možete doći na skijanje čak i na dan", kaže Maksimović.

 

Darija Ranković i Časlav Maksimović

Darija Ranković i Časlav Maksimović (Foto: Kolubarske.rs)

I pored toga što staza još uvek nije zvanično otvorena, na Crnom vrhu danas je bilo dvadesetak skijaša, pretežno iz Beograda i Novog Sada, koji su mislili da već radi. Kažu da su stazom prošetali "tek da ih želja mine", odlična je i raduje to što su Divčibare konačno "opremljene" topovima, tako da će skijanja biti najmanje dva meseca.

 

Nekoliko mladića iz Makedonije, koji su na Divčibarama boravili za novogodišnje praznike, bili su prvi skijaši na stazi Crni vrh. I pored toga što nije radila, zaposleni u firmi Divčibare Ski Resort, koja gazduje ski stazom, su ispunili mladićima želju, pustil žičaru, a oni odvozali svoj prvi slalom na divčibarskom Crnom vrhu.

 

Časlav Maksimović kaže da će od sutra na stazi raditi i škola skijanja, biće moguće iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. Na stazi su instalirane web kamere kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u kakvom stanju je staza.

 

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a poludnevne od 600 do 900 dinara. Za ski kartu od šest dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski pass-a za deset dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Besplatna vožnja važi za decu do 5 godina.

Radno vreme staze Crni vrh na Divčibarama biće od 9.00 do 16.00 časova, jedino će u subotu na Božić staza raditi od 10.00 časova.

 

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Za nepunih godinu dana, od kad je potpisan Ugovor o zakupu sa gradom Valjevom, preduzeće "Kej invest nekretnine" iz Valjeva, ispunilo je svoje ugovorne obaveze. Uz značajna finansijska ulaganja, tokom godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju, sistem za elektronsko plaćanje karata, urađen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje, koji će doprineti boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 54 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...