Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
13.01.2017, 14:40

Doček srpske nove godine

č: | fb:

U Valjevu nema organizovanog dočeka Srpske nove godine, a sudeći po izjavama ugostitelja naročitog interesovanja nema ni u restoranima i kafićima. Ni u drugim opštinama Kolubarskog okruga nema organizovanog dočeka Srpske nove godine.

 

Valjevski ugostitelji kažu da su ipak, bez obzira na interesovanje, spremni da Novu godinu po Julijanskom kalendaru dočekaju svečano i veselo, i najavljuju da ulaz neće naplaćivati.

 

Srpska Nova godina 1997. na Trgu

Srpska Nova godina 1997. na Trgu (Foto: Arhiva Kolubare)

Srpska Nova godina 1997. na Trgu

Srpska Nova godina 1997. na Trgu (Foto: Arhiva Kolubare)

U Valjevu već nekoliko godina nema organizovanog dočeka na Trgu. Masovni doček Srpske nove godine organizovan je 1997. godine kada je na Gradskom trgu bilo preko 20.000 Valjevaca, koji su se počastili pečenim volom i kuvanom rakijom. Pre 20 godina veselo je bilo i u svim opštinama Kolubarskog okruga.

 

Valjevci se rado sećaju i 2008, kada su Srpska novu godinu dočekali na Gradskom trgu uz "Riblju čorbu", besplatan roštilj, kuvanu rakiju i vino. To je bio poslednji put da je organizovan doček na Gradskom trgu, a na vlasti je tada bila koalicija sa Novom Srbijom na čelu.

 

Sa ili bez organizovanog dočeka, večeras će u mnogim domovima biti veselo, mnogi će se u ponoć izljubiti uz najlepše želje i čestitke.

Ja vam želim puno ljubavi i osmeha, ali pre svega zdravlja! 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.