Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
09.03.2017, 08:24

Sređivanje košarkaškog terena na Pećini i koša u Gimnaziji

č: | fb:

Rekonstrukcija košarkaškog terena na Pećini, u koji će biti uloženo 4,5 miliona dinara, počeće najkasnije u maju, dok će koš u dvorištu Valjevske gimnazije, koji je polomljen sredinom septembra, biti ponovo postavljen u toku ovog meseca.

Teren bez koša u dvorištu Gimnazije

Teren bez koša u dvorištu Gimnazije (Foto: Đorđe Đoković)

Stanari iz obližnjih zgrada planirali su da organizuju akciju prikupjanja novca kako bi postavili novi koš, koji je neko iz obesti polomio pre šest meseci, a na kome su dečaci iz tog dela grada, kao i gimnazijalci, godinama igrali basket. Pozvali su Kolubarske.rs da se i mi uključimo u akciju, a mi smo pozvali zamenika gradonačelnika da ga pitamo da li i Grad želi da pomogne.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da Grad ima obavezu da ponovo postavi koš, koji jeste na terenu u dvorištu Valjevske gimnazije, ali na parceli koja je u vlasništvu Grada. Dodaje da to do sada nije učinjeno zbog toga što je postavljanje koša, koji je neko iz obesti polomio, u okviru poslova redovnog održavanja i popravke urbanog mobilijara, za koje je u budžetu izdvojeno blizu pet miliona dinara, a tender je završen krajem februara.

 

"Planirano je da, pored postavljanja novog koša i to sa metalnom mrežom, zamenimo i oštećene klupe i ostali mobilijar koji se nalazi u neposrednoj blizini i na Desankinom vencu. Radovi će početi u toku marta, tačnije čim vremenski uslovi dozvole. Tako da će na novom košu dečaci iz kraja i gimnazijalci moći da igraju basket već za mesec dana", obećava Jeremić

Košarkaški teren na Pećini

Košarkaški teren na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zamenik gradonačelnika najavljuje da će u ovoj godini biti rekonstruisan košarkaški teren na Pećini koji će koštati 4,5 miliona dinara, dok će u sređivanje "donje" pešačke staze, od bivšeg "Ribolovca" do kraja parka, i u postavljanje javne rasvete, biti uloženo sedam miliona dinara.  

 

"U planu je da se rekonstruišu sve staze na Pećini i da se postavi javna rasveta, ali to najverovatnije nećemo raditi ove godine. Naime, ima najava da će u ovoj godini početi radovi na rekonstrukciji Zdravljaka koji će, sudeći prema projektu koji smo videli, biti reprezentativan ugostiteljski objekat. Sačekaćemo da se završe ti radovi, pa ćemo sledeće godine rekonstruisati i gornje staze", najavljuje zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 50 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.