Nova škola u Brđanima (foto: Đorđe Đoković)
Nova škola u Brđanima (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2017, 10:21

Skupština nije razmatrala peticiju Brđanaca

č: | fb:

Građani Brđana uputili su Skupštini grada peticiju protiv izgradnje Memorijalnog parka – Aleja zaslužnih u Brđanima o kojoj se odbornici nisu izjašnjavali, jer nije ni stavljena na dnevni red današnje sednice Skupštine grada, ali su odbili predlog odbornika DS Duška Rakića koji je predložio da se odloži donošenje Odluke koju je usvojilo Gradsko veće o "pristupanju aktivnostima na realizaciji projekta formiranja Memorijalnog parka Boričevac". Predlog odbornika Rakića podržalo je pored sedam odbornika opozicije i pet odbornika SPS-a.

 

Skupštini grada nedavno je upućen dopis građana koji žive u MZ Brđani u kome mole gradsku vlast da odustane od izgradnje Aleje zaslužnih građana, a odbornike da ne usvoje Odluku. Oni navode da groblju nije mesto između novo izgrađene osnovne škole "Milovan Glišić" i obdaništa "Bubamara" sa jedne, i bazena za pijaću vodu i kuća sa druge strane.

 

"Objekat takve namene bi u mnogome uznemirio nas i našu decu, jer bi se nalazio u neposrednoj blizini osnovne škole, dečjeg obdaništa kao i privatnih kuća. Smatramo da i bazenu za pijaću vodu, koji je još uvek u funkciji, nije mesto u okviru tog objekta. Molimo da nas razumete i pomognete, da najlepši vidikovac u Valjevu, bude jedno lepo mesto, gde će dominirati naša mladost, kojoj ste upriličili lepo obdanište i osnovnu školu, da tako i ostane. Nemojmo remetiti dečji smeh i graju, plačem. Mislimo da našu decu treba poštedeti takvih prizora. Zato apelujemo da još jednom razmislite o svojoj odluci", navodi se u peticiji koju su žitelji MZ Brđani uputuli Skupštini grada i gradskom rukovodstvu.  

 

Kada je Gradsko veće usvojilo Odluku o izgradnji Memorijalnog parka na Brđanima obrazloženo je da "u Valjevu postoji potreba za izgradnju posebne parkovske površine za sahranjivanje istaknutih ličnosti koje su na izuzetan način doprinele razvoju Valjeva, ličnosti koje su posebno zaslužne za državni, društveni, ekonomski, naučni ili kulturni razvoj grada, odnosno čije delo  ima istorijski, kulturni, naučni, humanistički ili sportski značaj".

Aktuelno