Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2017, 15:22

Nagrade najboljima i Plakete ambasadorima Češke i Belorusije

č: | fb:

Godišnja nagrada, najznačajnije priznanje grada Valjeva koje se dodeljuje povodom Dana grada, uručena je na Svečanoj akademiji najuspešnijim pojedincima i kolektivima, kao i najboljim osnovcima i srednjoškolcima. Uručene su i Plakete grada ambasadorima Republike Češke i Belorusije.

 

Dobitnik godišnje nagrade Valjeva za postignute rezultate u privredi je preduzeće "Vega", u poljoprivredi Veroljub Bošković iz Pričevića, u obrazovanju profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić, u oblasti nauke i inovacija dr Miroljub Ivanović, profesoru Visoke škole stukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare "Sirmijum" u Sremskoj Mitrovici

Doktorand Ivan Bazrđan je dobitnik nagrade u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, za zdravstvo ginekolog dr Nikoli Simiću, za humanitarni rad Leposava Pirgić, za oblast čuvanje i nega tradicije pripala je Božinu Janevskom, za oblast umetnost i kultura nagradu dobio direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, za sport atletičarka Tamara Salaški.

Danas su uručene i dve specijalne nagrade, za afirmaciju Valjeva, koju je dobio publicista Milorad Radojičić i za životno delo dr Dragiša Pavićević.

 

Najbolji đaci

Najbolji đaci (Foto: Đorđe Đoković)

Pored nagrađenih pojedinaca i kolektiva, danas na Dan grada priznanje je dobilo i 14 đaka generacije valjevskih i seoskih osnovnih škola, kao i šest najboljih srednjoškolaca.

Na Dan grada Valjeva priznanje u vidu Plakete grada dobili su ambasade Republike Češke i Belorusije, koje su na današnjoj Svečanoj akademiji primili ambasadorka Ivana Hlavsova i ambasador Vladimir Čušev.

 

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović čestitao je nagrade i priznanja, onima koji su dali značajan doprinos u svom radnom i životnom veku, a posebno osnovcima i srednjoškolcima, kojima je poručio da ih čeka "period koji se uvek u životi smatra najlepšim dobom, a to je đačko doba".

"Ipak deco upamtite, stojite na brdu, brdu nepročitanih knjiga i isto tako možete se spasiti i dokazati u svojim profesijama samo velikim radom i velikim talentom", rekao je Gvozdenović. 

 

Na Svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva, među brojnim gostima, bili su i narodni poslanik Dragomir Karić, funkcioner SPS-a Branko Ružić i direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović.

Gosti na Svečanoj akademiji

Gosti na Svečanoj akademiji (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre nekoliko dana iz Gradske uprave su najavili da bi trebalo da na Dan grada u Valjevo dođe nekoliko ministara.

"Još uvek nije potvrđeno, ali ima najava da će nam na Dan grada, u ponedeljak 20. mareta, gosti biti ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević", rekao je na konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. 

Međutim, ministri danas nisu došli na gradsku svečanost. 

Ljubivoje Bube Marković i Gradski hor Abrašević

Ljubivoje Bube Marković i Gradski hor Abrašević (Foto: Đorđe Đoković)

Gudački orkestar Feniks

Gudački orkestar Feniks (Foto: Đorđe Đoković)

U umetničkom delu Svečane akademije, koju je vodio glumac Ljubovoje Bube Marković "u liku Milovana Glišića", učestvovao je Gradski hor "Abrašević" i gudački orkestar "Feniks".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 47 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 36 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.