Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2017, 16:22

Novi izgled računa, novi način plaćanja i obračun kamate

č: | fb:

JKP "Vidrak" uslugu odnošenja smeća od 1. maja  neće naplaćivati preko inkasanata, a pored novog izgleda računa, novina je i to da će biti obračunata zatezna kamata za neblagovremeno plaćanje dospelih obaveza.

 

Kako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća, inkasanti će i ubuduće dostavljati građanima račune, i to samo za korisnike u užem gradskom jezgru, ali ih neće naplaćivati.

 

Račune će korisnici od 1. maja moći da plate na šalterima pošta, banaka, elektronskim putem i na šalteru blagajne "Vidraka" i to od 7 do 20 časova radnim danima i subotom od 7 do 14 časova, gde se i ubuduće neće naplaćivati provizija.

 

Ostaje nejasno kako će računi biti dostavljeni korisnicima van "užeg gradskog jezgra"? Kako će ti korisnici plaćati račune, ukoliko se opredele za poštu, banku ili elektronskim putem?

 

Iz "Vidraka" najavljuju da će račun za obračun izvršenih usluga za april imati novi izgled, na A4 formatu, sa zelenom podlogom, što će, kako se navodi u saopštenju, omogućiti pregledniji uvid u pružene usluge korisnicima. Sastavni deo računa biće i nalog za plaćanje koji će sadržati sve bitne elemente (tekući račun, poziv na broj, iznos računa).

 

Od aaprilskih računa počeće obračun zakonske zatezne kamate za neblagovremeno plaćanje dopsletih obaveza, saopšteno je iz JKP "Vidrak".

 

Aktuelno