Torta
Torta "Da se novi život rađa" (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2017, 08:08

Zaposleni u muzičkoj školi i vrtićima donirali novac za VTO Centar

č: | fb:

Zaposleni u MŠ "Živorad Grbić" i sindikat zaposlenih u Predškolskoj ustanovei "Milica Nožica" donirali su novac Centru za vantelesnu oplodnju. Kako su rekli iz ove dve ustanove, želja zaposlenih je bila da se uključe u akciju koju je pokrenulo Udruženja "Da se novi život rađa", kako bi prikupili sredstava za otplatu opreme za laboratoriju Centra VTO.

 

Predsednica sindikata vaspitača predškolske ustanove Vesna Rakić navela je da je do ideje o prikupljanju donacije za Centar za vantelesnu oplodnju došlo spontano jer su prepoznali njegov značaj, ali i zbog toga što se i njihove koleginice suočavaju sa problemom steriliteta.

 

- Za godinu dana, dobrovoljnim novčanim uplatama, prikupili smo sredstva kako bi finansijski pomgli proces veštačke oplodnje za neke zaposlene, a ostatak smo odlučili da poklonimo Udruženju, i tako pokažemo da nečije malo nekome može da pomogne mnogo - rekla je Rakić.

 

Vesna Rakić,Mirka Đorđević i Suzana Radovanović Perić

Vesna Rakić,Mirka Đorđević i Suzana Radovanović Perić (Foto: K.P.)

Direktorka MŠ "Živorad Grbić" Suzana Radovanović Perić sa svojim kolektivom i umetnicima od početka rada Centra podržava sve aktivnosti vezane za promociju rada ili prikupljanje sredstava. Ona je najavila da će ubuduće, posebno od nove školske godine, biti više humanitarnih koncerata za Centar za VTO.

 

Predsednica udruženja "Da se novi život rađa", embriolog Centra, Mirka Đorđević se zahvalila na ovim gestovima i inicijativama koje dolaze od šire društvene zajednice.

- Kada bi svaki pojedinac izdvojio po jedan evro od svoje zarade i pomogao udruženju, vrlo brzo bismo otplatili opremu i stvorili mogućnost za širenje i nabavku nove opreme - poručila je Mirka Đorđević.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.