Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2017, 07:00

"Ostale usluge i nepomenuti rashodi" iznose blizu 32 miliona

č: | fb:

Članovi Gradskog veća nisu imali zamerku na to što je u Vidraku prošle godine potrošeno samo 12,9 miliona dinara za investicije od planiranih 62,9 miliona dinara, niti su sporne "ostale usluge i nepomenuti rashodi" koji iznose blizu 32 miliona dinara.

 

Sudeći prema izveštaju koji je medijima dostavila Info služba Grada sa sednice Gradskog veća na kojoj je usvojen izveštaj o radu JKP Vidrak u prošloj godini, članovi Gradskog veća su jedinu zamerku imali na zaključak Nadzornog odbora, što je generalna zamerka za sve nadzorne odbore javnih preduzeća, a odnosi se na to da "nisu uradili analizu kako se radilo, šta treba poboljšati i šta se predlaže".

 

U izveštaju o radu JKP Vidrak za 2016. godinu piše da su troškovi proizvodnih usluga u 2015. godini iznosili 17,73 miliona dinara, dok su u prošloj godini dostigli cifru od 22,47 miliona dinara, a od tog iznosa čak 12,9 miliona dinara su troškovi za "ostale usluge". U izveštaju nisu navedene bar neke od tih "ostalih usluga", niti su navedeni razlozi koji su doveli do značajnog povećanja proizvodnih usluga.

 

Značajno su povećani i "ostali nepomenuti rashodi", koji su u 2016. iznosili 19,02 miliona, a u 2015. godini su bili 8,86  miliona dinara, što je povećanje za 10,16 miliona dinara. Takođe ni u ovom slučaju nisu navedeni bar neki od "ostalih nepomenutih rashoda".

 

To što u izveštaju o radu JKP Vidrak za 2016. godinu nije precizno navedeno gde je potrošeno blizu 32 miliona dinara, nego su ti troškovi pod "ostalo", navodi na zaključak da je u pitanju namera da se sakriju ili su ti troškovi nebitni!?

 

Nije bilo para za kupovinu cisterne za pranje ulica

 

Info služba Grada je u izveštaju sa sednice Gradskog veća napisala da su "planirane investicione aktivnosti iznosile 12.873.935,00 dinara“. Međutim u izveštaju o radu JKP Vidrak piše da su u prošloj godini planirane investicije iznosile 62,59 miliona dinara, a da je realizovano 12,87 miliona dinara. 

 

Pa tako, i pored toga što je prošle godine bilo u planu, nije kupljena cisterna za pranje ulica, nije kupljen autopodizač, a ni korpa za seču drveća, niti je nabavljeno specijalno vozilo za prevoz uginulih životinja. Kao razlog zbog čega nisu kupljena ova vozila navodi se "nedostatak sredstava".

Jedino konkretno objašnjenje može se pročitati za nerealizovano, a planirano, ulaganje od 15 miliona dinara za opremanje reciklažnog centra. Investicija je izostala jer je "kao izvor finansiranja planiran budžet Grada Valjeva, ali do realizacije nije došlo", navodi se u izveštaju o radu JKP Vidrak u prošloj godini.

 

Zaposleni i zarade

 

Na kraju prošle godine u Vidraku je bilo zaposleno 238 radnika, od čega je 21 radnik na određeno, a 217 zaposlenih na neodređeno vreme.

Prosečna mesečna neto zarada u 2016. godini iznosila je 28.000 dinara, dok je zarada direktora bila 62.000 dinara. Najnižu zaradu u Vidraku imao je NK radnik 25.500 dinara.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...