Zorana Mihajlović (foto: Đorše Đoković)
Zorana Mihajlović (foto: Đorše Đoković)
15.11.2017, 15:18

Smenjen nadzor, izvršni direktor kažnjen sa 20 posto od plate

č: | fb:

Zbog toga što nije češće kontrolisana signalizacija na neotvorenoj deonici auto-puta Ub-Lajkovac na Koridoru 11 na kojoj su u saobraćajnoj nesreći život izgubile dve osobe, smenjen je nadzor u JP "Putevi Srbije", koji je bio zadužen za tu deonicu, dok je jedan od izvršnih direktora tog javnog preduzeća disciplinski kažnjen sa smanjenjem plate.

 

To je danas u Valjevu rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li će neko snositi odgovornost zbog toga što su pomerene betonske barijere na uključenju na neotvoreni auto-put, kao i zbog postavljene saobraćajne signalizacije.

 

"Činjenica je da je odgovornost na onome ko je pomerio jednu od četiri betonske barijere. Jutros sam informisana da je smenjen nadzor u Pitevima Srbije, upravo zbog toga što nije češće bio na deonici i vodio računa i kontrolisao signalizaciju. Takođe sam informisana da je jedan od izvršnih direktora disciplinski kažnjen sa 20 posto od plate tri meseca", rekla je Mihajlović.

 

Ministarka je dodala i da je "posao policije i tužilaštva da utvrde ko je pomerio betonsku barijeru na uključenju na neotvoreni auto-put na Koridoru 11 i da istražni organi na tome rade".

Aktuelno