Daska i znak umesto poklopca (foto: Đorđe Đoković)
Daska i znak umesto poklopca (foto: Đorđe Đoković)
17.11.2017, 14:34

Dva meseca daska i znak umesto šaht poklopca

č: | fb:

U neposrednoj blizini Gimnazije i Muselimovog konaka, u BID zoni, skoro dva meseca umesto šaht poklopca, preko rupe je stavljena daska, a na nju znak. Nekada je to bio znak za obavezan pravac, sada su strelice prefarbane crnom bojom, mada ih je tebalo ostaviti jer je "obavezan pravac levo ili desno". 


Direktor BID zone Milan Đurđević kaže da je šaht poklopac neko skinuo pre skoro dva meseca, tada je prijavljeno u Vodovod i oni su obećali da će postaviti novi. Umesto poklopca stavljena je daska, a preko nje saobraćajni znak. U funkciji je, ali nije najbezbednije, niti je lepo da u centru grada umesto poklopca stoji daska.


Gimnazijalci koji su se čudili mom čuđenju zbog daske i znaka umesto šahte, kažu da su se već navikli, da im to ne smeta, samo bi znak prefarbali u žuto i nacrtali bi smajlića, a postolje bi "obuli" u dve pocepane patike. "To bi bila umetnička instalacija", kažu duhovoti i kreativni gimnazijalci.

Daska i znak umesto poklopca

Daska i znak umesto poklopca (Foto: Đorđe Đoković)


Milan Đurđević kaže da ovo nije prvi put da neko skine poklopac sa šahte u BID zoni, ne razmišljajući o tome da to može da predstavlja opasnost. Inače, ne kradu se uvek poklopci da bi se prodali. Skidaju se i iz obesti, kao što se nedavno desilo sa dva. "Pre nekog vremena mladići su, postoji video snimak jer je Bid zona pod video nadzorom, skinuli šaht poklopac i bacili ga u Kolubaru, koji su pronašli radnici Vidraka, a drugi je završio u žardinjeri u cveću u Knez Miloševoj ulici", kaže Đurđević.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.