Asfaltiranje Ulice vojvode Mišića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Asfaltiranje Ulice vojvode Mišića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2017, 09:44

Pola milijarde dinara za ulice i puteve

č: | fb:

Za komunalnu izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture na teritoriji grada Valjeva, u sledećoj godini biće potrošeno oko milijardu dinara ili 250 miliona dinara više nego što je to bilo planirano za 2017. godinu.

 

Prema planu komunlane izgradnje i održavanja objekata, koji je usvojilo Gradsko veće, najviše novca preko pola milijarde dinara biće uloženo u putnu infrastrukturu ili oko 135 miliona dinara više nego što je bilo potrošeno u ovoj godini.

 

Sledeće godine više novca biće potrošeno i za komunalnu delatnost, planirano je oko 350 miliona ili 150 miliona dinara više nego što je investirano u ovoj godini. Za lokalni ekonomski razvoj planirano je 66,5 milona ili 40 miliona više nego što je potrošeno u ovoj godini, za zaštitu životne sredine za sledeću godinu planirano je 36 miliona, a u ovoj godini je za zaštitu životne sredine potrošeno osam miliona dinara. Prema planu, za razvoj omladine i sporta biće potrošeno 26,5 miliona i za opšte usluge lokalne samouprave planirano je 3,5 miliona dinara što je značajno povećanje u odnosu na ovu godinu za skoro 2,3 miliona dinara.

 

Manje novca biće potrošeno za razvoj turizma, planirano je 1,2 milona dinara, dok je ove godine potrošeno 8,8 miliona. U planu komunlane izgradnje i održavanja objekata za sledeću godinu nisu planirana ulaganja u socijalnu i dečju zaštitu, ali jesu u srednje obrazovanje, tačnije u rekonstrukciju stare zgrade Šeste škole u kojoj će biti smešten TIC i za to je opredeljeno 27 miliona dinara.

 

U sledećeoj godini za vodosnabdevanje biće izdvojeno 226,9 miliona dinara, od toga najviše novca 130 miliona dinara za izgradnju seoskih vodovoda iz sistema Stubo-Rovni.

Od 36 miliona dinara, koliko je planirano za zaštitu životne sredine, za izgradnju kanalizacije sanitarnih otpadnih voda sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda u zoni centra Divčibare biće izdvojeno 25 miliona dinara.

 

Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture biće na dnevnom redu sednice Skupštine grada, koja je zakazana za četvrtak 28. decembar, kada će se pred odbornicima naći i predlog budžeta Valjeva za 2018. godinu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 39 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...