Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2018, 12:44

Šestoviću šest i po godina za dilovanje droge

č: | fb:

Pred Višim sudom u Valjevu Radovan Šestović (39) iz Valjeva ouđen je nepravosnažno na 6,5 godina zatvora zbog preprodaje droge i sprecavanje službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, potvrdeno je Kolubarskim.rs u tom sudu.

 

Tom presudom Branko Matić iz Valjeva je oslobođen kazne za držanje opojnih droga iako oglašen krivim, a obojica moraju da plate i troškove krivičnog postupka. Šestoviću je produžen pitvor do slanja na izdržavanje kazne. Njemu je oduzezo 12.000 dinara i 500 evra.

 

Inače, Šestović je u avgustu 2008, pred tadašnjim Okružnim sudom, bio osuđen na 7,5 godina, a Vladimir Vujić (tada star 27 godina) na tri godine zatvora zbog dilovanja heroina. Oni su T. K. u dva navrata prodali heroin. Presudu je tada potvrdio Vrhovni sud Srbije.

 

Šestović i Vujić su se u izvršenju tog krivičnog dela udružili, pa je jedan nabavljao, a drugi prodavao drogu.

 

Krivično veće Okružnog suda, kojim je predsedavao sudija Dragan Obradović, Vujiću je odredilo i meru obaveznog lečenja od alkoholizma i narkomanije. Šestoviću je u avgustu 2007. zapaljen "mercedes" u centru Valjeva.

 

Radovan Šestović i viši tužilac na novu presudu, takode sudije Obradovića, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Aktuelno