Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
08.05.2018, 11:07

Pljačka prodavnice i trafike na Divčibarama

č: | fb:

Noćas su opljačkani "Pepin" minimarket i trafika u centru Divčibara, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Policijskoj upravi Valjevo. Policija, kako nam je rečeno, još uvek nema detalje o pljački koja se dogodila noćas oko dva časa.

 

Prema nezvničnim informacijama iz ova dva trgovinska objekta izneta je roba, pretežno cigarete, a prema proceni vlasnika vrednosti je oko pola milona dinara.

 

"Pepin" minimarket, koji je u glavnoj Valjevskoj ulici, je pod video nadzorom, tako da su kamere zabeležile provalu. U 02.10 ispred objekta su se parkirala dva automobila, iz jednog je izašao muškarac sa fantomkom koji je više od 15 minuta pokušavao da uđe u objekat u kome se, nakon provale, zadržao skoro pola sata. 

 

"Pljačkašu se nije žurilo. Bio je maskiran, opremljen alatom za provalu, imao je lampu i na miru se kretao po objektu i trpao robu u torbu. Verovatno je znao da na Divčibarama nema policije, tako da ga niko neće ometati niti sprečiti u krađi", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Zgrada policije na Divčibarama

Zgrada policije na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Na Divčibarama postoji zgrada policijske uprave, koju je svečano otvorio u julu 2011. tadašnji ministar policije Ivica Dačić, ali u njoj od 2016. godine nema policije, jer, kako je Divčibarcima objašnjeno "ne isplati se da policija, s obzirom na broj žitelja, bude na Divčibarama 365 dana u godini". Takođe je rečeno, da "policija redovno obilazi Divčlibare, naročito u vreme praznika i veće posete u letnjoj i zimskoj sezoni".

 

Podsećam, pre dve godine, dakle u vreme kada policije nije bilo na Divčibarama, opljačkana je perionica i vulkanizerska radnja u glavnoj Valjevskoj ulici iz koje je odneta oprema vredna preko 3.000 evra.  

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 12 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...