Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (foto: Đorđe Đoković)
Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2018, 12:27

Veseli maturanti

č: | fb:

Učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodinjih srednjih stručnih škola raspuštaju se danas, dok su maturanti gimnazija sa nastavom završili 24. maja. U pet valjevskih srednjih škola, Gimnazija, Medicinska, Tehnička, Poljoprivredna i Ekonomsla ima 854 svršenih srednjoškolaca i šestoro maturanata u Muzičkoj školi.

 

Oni su danas tradicionalno cepali udžbenike i sveske, i na simboličan način se oprostili od sdrednje škole. Pored proslava u školama, maturanti Medicinske, Poljoprivredne i Ekonomske, njih skoro 500, će večeras uz muziku, ples i piće proslaviti kraj škole na Gradskom trgu.

 

Prošle nedelje veliku matursku žurku na Gradskom trgu su organizovali učenici Tehničke škole, kojima je slavlje bilo prekinuto zbog toga što je jedan mladić zapalio baklju.


Prošle nedelje su matursku zabavu u školskom dvorištu napravili i gimnazijalci, koji su nakon žurke ostavili đubre i haos, što im ne služi na čast. Jeli, pili, veselili se i otišli. Mnogi sugrađani koji su prošlog petka, nakon koncerta Amire Medunjanin u Centru za kulturu, prošli gimnazijskim dvorištem bili su šokirani prizorom, uz pitanje da li je ovo napravila i ostavila budućnost ovog grada i ove zemlje?

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (Foto: Đorđe Đoković)

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (Foto: Đorđe Đoković)

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata

Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (Foto: Đorđe Đoković)


U Valjevu, kako nam je rečeno, nema organizovane proslave za maturante svih srednjih škola na jednom mestu u isto vreme, niti je organizovan, poput mnogih gradova u Srbiji, tradicionalni maturski ples.


U gradovima, poput Subotice, Kancelarija za mlade već nekoliko godina organizuje manifestaciju maturantski ples, s ciljem da se plesom ulepša jedan od značajnih trenutaka u životu svakog srednjoškolca, kao i za zajednicu, pošto se ples tradicionalno održava na Trgu slobode.

 

U Valjevu maturantski ples nema ko da organizuje, a čini se da nema ni interesovanja, s obzirom na to da Kancelarija za malde koja ja otvorena 2008. godine, već duže vreme ne radi. Sada je Kancelarija za mlade sistematizovana pri kabinetu gradonačelnika Valjeva, ali njihova aktivost nam nije poznata.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 15 sati 45 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 18 sati 34 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.