Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2018, 09:29

Pritvor vozaču sa Divčibara

č: | fb:
Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana V. V. (43) iz Beograda osumnjičenom da je 12. juna izazvao saobraćajnu nesreću na Divčibarama u kojoj je smrtno stradao desetogodišnji dečak iz Subotice, dok su dve devojčice iz tog grada lakše povređene i posle pregleda u Valjevskoj bolnici lečenje nastavile u kućnim uslovima. 
 
 
Po podacima MUP-a tada je povređeno 13 đaka jedne subotičke osnovne škole, koji su bili na rekreativnoj nastavi, kao i njihova učiteljica.
 
 
V. V. je lišen slobode na Divčibarama, a potom mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Osnovni sud u Valjevu nije prihvatio predlog osnovnog tužioca da mu se odredi pritvor već mu je izrekao meru zabrane napuštanja mesta prebivališta. Bio je osumnjičen za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.
 
 
Predmet je potom preuzeo Viši sud, koi je procenio da se radi o težem krivičnom delu, grubo kršenje saobraćajnih propisa, iz grupe umišljajnih a ne nehatnih krivičnih dela, za šta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora. Na predlog višeg tužioca V. V. je određen pritvor.
 
 
Istraga treba da utvrdi šta se desilo, odnosno koji su uzroci saobraćajne nesreće. Prema nezvaničnim podacima, vozač "tojote" beogradskih registarskih oznaka branio se navodnim otkazivanjem kočnica i "tvrdim" upravljačem iako je vanredni tehnički pregled pokazao da je vozilo bilo ispravno. 
 
 
V. V. nije kočio iako ga je upozoravao rekreator, koji je sa učiteljicom obezbeđivao kolonu đaka, koja je kod hotela "Pepa" prelazila Valjevsku ulicu, inače deo puta Kaona - Divčibare. Navodno je V. V. pre nesreće okrenut razgovarao sa svojim detetom u sedištu za decu na zadnjem sedištu "tojote", te da su ga đaci i novonastala situacija potom iznenadili i on je, ne zaustavljajući se, udario u grupu dece na trotoaru, gde je dečak smrtno stradao.
 
 
Subotički đaci su na Divčibarama bili na petodnevnoj rekreativnoj nastavi, koja se toga dana završavala, a posle doručka bili su u šetnji. Oni su se tog popodneva vratili u svoj grad.
 
 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 38 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...