Valjevski rezevisti na krovu Udruženja (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski rezevisti na krovu Udruženja (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2018, 13:39

Rezervisti na krovu Udruženja

č: | fb:

Valjevski rezervisti su danas radikalizovali protest, koji su započeli u ponedeljak, tako što su se njih četvorica popela na krov zgrade Udruženja boraca rata od 1990. godine koja se nalazi na uglu Pantićeve i Ulice Vuka Karadžića u centru Valjeva. 

 

Oni su na krovu, sa razvijenom srpskom zastavom i visoko podignutim parolama "da ih svi vide" na kojima su ispisane poruke, prozivali gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića. Rezervisti, koje predvodi predsednik Udruženja Ljubomir Bradić, su poručili da ih sa "krova njihovog Udruženja niko neće skinuti dok im se ne ispune zahtevi!". 

Valjevski rezevisti na krovu Udruženja

Valjevski rezevisti na krovu Udruženja (Foto: Đorđe Đoković)

 

Valjevski rezervisti su se na ovaj vid štajka odlučili nezadovoljni zbg toga što nisu ispunjena sva obećanja data prilikom prethodnog štrajka glađu od 5. do 13. avgusta.

 

Predsednik Udruženja Ljubomir Bradić je u ponedeljak na konferenciji za novinare saopštio da su uglavnom ispunjeni zahtevi koje su štrajkači uputili rukovodstvu Valjeva, pre svega uređeno je spomen-obeležje poginulim borcima i preminulim ratnim vojnim invalidima iz sukoba devedesetih.

 

Bradić je tada rekao novinarima da je počela da "radi radna grupa za novi zakon o boračkim pravima, urađena je revizija rešenja za jednog obolelog borca, data su obećanja da će se na republičkom nivou u hodu rešavati i druga pitanja zbog kojih su rezervisti štrajkovali, kao što su isplata ratne dnevnice, lečenje boraca koji nemaju zdravstvenu knjižicu, obezbeđivanje posla za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida, bolesnih i umrlih boraca…".

 

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine je danas za medije rekao da su se borci za štrajk na krovu odlučili zbog toga što nisu ispunjena sva obećanja, a "kap je prelilo" to što nije ispunjeno obećanje da će biti uključena struja u domaćinstvu dva borca.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 39 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.