Registracija Prijava preko FB

Tema: Protesti

 • Protest (foto: Đorđe Đoković)
  Skup za spas Gračanice na Gradskom trgu

  Dalje bagere od Gračanice!

  Na Gradskom trgu u Valjevu večeras je održan gotovo dvočasovni skup za spas manastira Gračanica, koji je okupio stotinak građana, sa motom „Dalje bagere od Gračanice, dovoljno je vode ispod nivoa svetinje“.

 • Stop - blokada (foto: Kolubarske.rs)
  Meštani naselja Veselinovići traže most

  Blokirali put Valjevo - Loznica

  Preko stotinu meštana naselja Veselinovići danas je u podne na dva časa blokiralo magistralni put Valjevo - Loznica tražeći da im se izgradi most, koji je srušen pre godinu dana u majskim poplavama.

 • Stop privatizaciji (foto: Matija Jovanović)
  Saopštenje povodom privatizacije preduzeća Avala film

  Kampanja „Stop privatizaciji“

  Danas je u Agenciji za privatizaciju, preko licitacije, prodat Avala film, najveće filmsko preduzeće u nekadašnjoj Jugoslaviji. Inicijativa „Stop privatizaciji“ se protivi privatizaciji Avala filma, kao i bilo kojih drugih javnih dobara, resursa, infrastrukture i preduzeća.

 • Učionica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog smanjenja zarada štrajkačima

  U većini škola danas nema nastave

  I u valjevskim školama koje, sa skraćenjem časova od 30 minuta, štrajkuju već pet meseci danas nema nastave, najavili su iz Unije sindikata prosvetnih radnika. Razlog za to su smanjene zarade i to samo članovima sindikata koji štrajkuju i posle 18. februara.

 • Osnovna škola
  Nastavljen štrajk prosvetnih radnika

  U 19 škola skraćeni časovi

  U 19 od 21 škole, čiji su radnici članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, nastavljen je štrajk prosvetnih radnika, rekla je danas Kolubarskim.rs predsednica Gradskog odbora tog reprezentativnog sindikata Vesna Andrić.

 • Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  I pored štrajka prosvetara

  Đaci dobili knjižice

  Svim osnovcima i srednjoškolcima su zaključene ocene, bez obzira na to što prosvetni radnici štrajkuju i što su najavili da će đaci raspust dočekati bez zaključenih ocena. Kako nam je potvrđeno u Školskoj upravi svi đaci će dobiti knjižice sa ocenama, uključujući i đake u tri škole koje su na jedan dan potpuno obustavile rad.

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Advokati poručuju

  Ne plašimo se ni napada, ni pritisaka!

  Valjevski advokati su danas, nakon još jedne šetnje, na protestnom skupu na Gradskom trgu osudili napad na kuću koleginice Tanje Arsić, člana pregovaračkog tima, što smatraju jednom vrstom pritiska i zastrašivanja advokata. „Ni takvi napadi nas ne plaše, jer smo u pravu i borimo se za poštovanje Ustava i zakona“, poručili su ovdašnji advokati.

 • Protest prosvetnih radnika (foto: Đorđe Đoković)
  Protestni skup prosvetara

  Moguće su još radikalnije mere

  Valjevski prosvetni radnici organizovali su danas protestni skup u Karađorđevoj ulici, sa blokadom saobraćaja, pred zgradom Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, sa oko 200 učesnika. To je deo šireg protesta zaposlenih u prosveti sa skupovima u Beogradu i svim većim gradovima Srbije.

 • Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
  Štrajk prosvetnih radnika

  U podne protest pred Školskom upravom

  Valjevska podružnica Unije prosvetnih radnika Srbije organizuje danas u podne protest pred zgradom Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je Kolubarskim.rs predsednica Vesna Andrić.

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Advokati štrajkuju 92 dna

  Izdržimo do kraja, nemamo drugog izbora!

  „Nećemo posustati i odustati. Izdržimo do kraja, nemamo drugog izbora“, poruka je valjevskih advokata sa još jednog protestnog skupa. Ovdašnjim advokatima, danas su se pridružile i kolege iz Beograda, koje su ponovile da su advokati odlučni i istrajni u zahtevima, jer se bore za „vladavinu prava, prava i sloboda svih građana“.