Registracija Prijava preko FB

Tema: Protesti

 • Protest prosvetnih radnika (foto: Đorđe Đoković)
  Na početku školske godine štrajk

  Tri zahteva Unije sindikata prosvetnih radnika

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovala je danasn protest, kome su se priključili i prosvetni radnici iz Valjeva. Od 23 škole na teritoriji grada, osam škola nije u štrajku dok ostale jesu sa oko 1000 prosvetnih radnika, članova Unije sindikata.

 • Štrajk radnika Gorenja (foto: Đorđe Đoković)
  Danas pregovori u Gorenju

  Radnici od srede u štrajku ako ne bude postignut dogovor o povećanju zarada

  Radnici fabrike rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" stupiće u štrajk u sredu ukoliko današnji pregovori sa poslovodstvom komapnije o povećanju zarada ne budu dali rezultat. Prema navodima izvora Kolubatskih.rs radnici su "štrajk za sutra najavili u skladu sa zakonom, za razliku od srede i petka kada su proizvodnju prekinuli spontano nezadovoljni sporazumom koji su potpisali poslodavac i sindikat i ponuđenom povišicom".

 • Radnici Gorenja u fabričkom krugu (foto: Đorđe Đoković)
  Pregovori se nastavljaju u utorak

  Radnici "Gorenja" nisu prihvatili ponudu poslovodstva

  Radnici u fabrici rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" nisu prihvatili ponudu poslovodstva slovenačke kompanije, po kojoj bi zarade bile povećane od 426 do 3.000 dinara, uz 2.000 dinara za topli obrok. Po ovom predlogu poslovodstva najniža zarada bi bila 34.000 dinara. Radnicima je poručeno da ovo nije konačna odluka i da će socijalni dijalog biti nastavljen.

 • Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
  I Valjevci ne odustaju

  Deveti "Protest protiv diktature"

  Devetog dana "Protesta protiv diktature" stotinak Valjevaca sa Gradskog trga krenulo je u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama noseći transparente protiv vlasti i Aleksandra Vučića, uz pištaljke i poziv sugrađanima da im se pridruže.

 • Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
  Osmi „Protest protiv diktature“

  „Ko se boji vuka još...“

  Osmog dana "Protesta protiv diktature" stotinak Valjevaca sa Gradskog trga krenulo je u, do sada najdužu, protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Ovaj put su uz pesme, emitovane sa bežičnog zvučnika, "Sistem te laze" Beogradskog sindikata i dečju "Ko se boji vuka još" prošetali Ulicom Vlade Danilovića, Pantićevom, Pop Lukinom, Karađorđevom do Jadra, potom Knez Miloševom ulicom do Desankinog venca i Karađorđevom do Gradskog trga.

 • Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
  Sedmi dan protesta u Valjevu

  U "Protest protiv diktature" sa peglom

  Sedmog dana "Protesta protiv dikature" stotinak Valjevaca okupilo se oko 19 časova na Gradskom trgu, odakle su krenuli u protestnu šetnju Karađorđevom, Uzun Mirkovom, Pantićevom, Vuka Karadžića i Knez Miloševom ulicom.

 • Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
  Šetnja Valjevaca

  Četvrti "Protest protiv diktature"

  Za razliku od Beograda gde se na protestima već pet dana okuplja više od deset hiljada građana, pretežno mladih i studenata, u Valjevu tek stotinak, a večeras ni toliko. Pedesetak najupornijih ili najodvažnijih Valjevaca okupilo se i večeras oko 18.00 časova na Gradskom trgu

 • Protestna šetnja (foto: Đorđe Đoković)
  I Valjevci šetali

  Drugi "Protest protiv diktature"

  Drugog dana "Protesta protiv dikature" Valjevci su se, kao i prethodne večeri, oko 18 časova okupili na Gradskom trgu, odakle su krenuli u protestnu šetnju Karađorđevom, Knez Miloševom ulicom i Tešnjarem. Oni su uzvikivali parole protiv Aleksandra Vučića i pozivali sugrađane da im se pridruže povicima – izađite napolje.

 • Protest na Trgu (foto: Kolubarske.rs)
  Nezadovoljni izborom Vučića za predsednika

  Protesti u Valjevu i večeras

  Nezadovoljni izborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, ali nezadovoljni i politikom aktuelne vlasti, oko stotinu građana okupilo se sinoć na Gradskom trgu na skupu koji su nazvali – "Protest protiv diktature". Oni su pozvali sugrađane da im se pridruže i večeras na Gradskom trgu od 18.00 časova.

 • Protest (foto: Đorđe Đoković)
  Skup za spas Gračanice na Gradskom trgu

  Dalje bagere od Gračanice!

  Na Gradskom trgu u Valjevu večeras je održan gotovo dvočasovni skup za spas manastira Gračanica, koji je okupio stotinak građana, sa motom „Dalje bagere od Gračanice, dovoljno je vode ispod nivoa svetinje“.