Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
10.08.2023, 09:29

Deveti protest "Valjevo protiv nasilja"

č: | fb:

Deveti protestni skup "Valjevo protiv nasilja" biće održan u četvrtak 10. avgusta 2023. godine, sa početkom u 20 časova, na Gradskom trgu.

 

Prema najavi organizatora, građanima će se obratiti Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, Rade Radovanović, novinar i dramski pisac i Petar Đurić, ispred pokreta "Ćale, ovo je za tebe".

 

Trebalo je da govori i Željko Pejčić, momak iz Bačke Palanke, koji je odlučno rekao ne nasilju u njegovom gradu, međutim, prema rečima organizatora, Pejčić je odustao, a njegova poruka biće preneta Valjevcima na večerašnjem skupu.

 

Nakon obraćanja govornika krenuće se u još jednu protestnu šetnju gradskim ulicama.

 

"Naš grad i dalje ponosno nosi barjak Slobode cele Srbije! Ponesite vaše pištaljke, trube, bubnjeve... Da nas bolje čuju! Ponesite vaše transparente... Da nas bolje vide! nema nazad!", poručuje, u pozivu za deveti građanski protest "Valjevo protiv nasilja", Valjevski pokret otpora, koji je tehnički organizator.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 41 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 40 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...