Registracija Prijava preko FB

Tema: Protesti

 • Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu u Valjevu

  Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

  Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na današnjem skupu na Gradskom trgu.

 • Štrajk u Gorenju (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog neispunjenih zahteva

  Radnici Gorenja: Danas jednodnevni, za dve nedelje petodnevni štrajk

  Zaposleni u Gorenju su od jutros u jednodnevnom štrajku. Traže povećanje plata, isplatu nakande za uslove rada i isplatu putnih troškova u celosti. Iz kompanije odgovaraju da su pojedina pitanja već rešena sporazumno, dok će ostala biti rešena u narednom periodu.

 • Štrajk u Gorenju (16. septembar) (foto: Đorđe Đoković)
  Od jutros u organizaciji dva sindikata

  U "Gorenju" celodnevni štrajk

  U "Gorenju" je u toku štrajk upozorenje, koji je počeo u šest časova i trajaće 24 časa. Na ovaj korak sindikati su se odlučili jer poslovodstvo Gorenja nije u roku od dve nedelje ispunilo zahteve zaposlenih. Naredni štrajk trajaće pet dana, ukoliko zahtevi ne budu rešeni u naredne dve nedelje.

 • Štrajk radnika
  Na startnim pozicijama

  Nakon štrajka radnika "Gorenja", poslovodstvo se oglasilo saopštenjem

  Nakon četvoročasovnog štrajka zaposlenih u valjevskom "Gorenju" saopštenjem se oglasila kompanija. Sudeći prema tom saopštenju zahtevi radnika neće biti ispunjeni u potpunosti i na način kako su to sindikati tražili. Iz "Gorenja " poručuju da su za otvoreni socijalni dijalog.

 • Štrajk u Gorenju jul 2017. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U ponedeljak

  Sindikati Gorenja najavili štrajk

  Dva sindikata fabrike Gorenje Valjevo najavila su četvoročasovnu obustavu rada. Štrajk organizuju "zbog nepoštovanja odredbi Kolektivnog ugovora i Zakona o radu, nepoštovanja prava zaposlenih, ignorisanja zahteva sindikata i nekolegijalnog odnosa predstavnika poslodavca...

 • Razgovori pod lipom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Za tri meseca 16 tribina i 60 gostiju

  "Razgovori pod lipom" - prostor slobodne reči

  Završetkom leta, završeni su i "Razgovori pod lipom". Za tri meseca održano je 16 tribina, bilo je više od 60 gostiju. Na jesen i zimu biće organizovane neke nove akcije kao oblik otpora aktuelnom režimu, poručili su organizatori.

 • Tribina (foto: Đorđe Đoković)
  "Razgovori pod lipom"

  U Srbiji ne postoje ni pravda ni sloboda, vlada neznanje

  Srbija je zemlja u kojoj je veliki uticaj izvršne na zakonodavnu vlast, jedan čovek je uzurpirao "sve vlasti", a neznanje je veliki problem Srbije, stavovi su učesnika poslednje tribine u okviru "Razgovora pod lipom", koja je zbog kiše održana u sali Skupštine grada.

 • Odblokiran put i za kamione (foto: Kolubarske.rs)
  Meštani pet sela odblokirali put

  Glišić obećao: radovi počinju 15. septembra

  Blokada za teretni saobraćaj na putu Kamenitovac-Mratišić uklonjena je juče nakon obećanja predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića da će radovi na rekonstrukciji te deonice početi 15. septembra.

 • Razgovori pod lipom
  "Razgovori pod lipom"

  Zakonodavna i sudska vlast u službi izvršne

  O Ustavu kao najvišem pravnom aktu, uzurpaciji vlasti i ustavnih ovlašćenja, o sudskoj vlasti kao "servisu" izvršne..., na tribini "Pod lipom" govoriće dr Zoran Ivošević, Vladimir Gajić i Savo Manojlović. Tribina će biti u sali Skupštine grada zbog vremenskih prilika.

 • Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
  Četiri dana nema prolaza za kamione iz kamenoloma

  Glišić pozvao na sastanak meštane koji su blokirali put

  Meštani pet sela su četvrti dan na blokadi putnog pravca Kamenitovac-Mratišić. Poručuju da neće odustati. I dok ih gradonačelnik Valjeva ignoriše, na razgovor ih je pozvao Darko Glišić, predsednik Opštine Ub i predsednik IO SNS.