Tema: Protesti

 • Blokada puta u Lukavcu (foto: Kolubarske.rs)
  U Lukavcu zbog nastavka istražnih radova

  Treći dan protesta – blokiran saobraćaj na magistralnom putu Valjevo-Lajkovac

  Magistralni put Valjevo-Beograd u selu Lukavac blokirali su meštani i aktivisti pokreta Marš s Kolubare i Ekološki ustanak zbog nastavka radova kanadska kompanija Euro litijum Balkan na istraživanju litijuma i bora na području njihovog sela.

 • Protest meštana Lukavca (foto: Milena Kuzmanović)
  "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak

  Blokada radova "Euro litijuma" u Lukavcu

  Narodni pokret "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak blokiraće radove koje je kanadska kompanija "Euro litijum Balkan" započela u utorak u Lukavcu nadomak Valjeva. Ova dva ekološka pokreta pozvala su građane da im se u što većem broju pridruže danas u podne kod prodavnice na skretanju za selo Lukavac.

 • Komšiluk protiv pumpe (foto: Đorđe Đoković)
  Poruka sa protesta građana

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe"

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe", poručili su građani okupljeni oko ideje "komšiluk protiv pumpe". Tražiće da se Zavod za javno zdravlje izjasni o gradnji još jedne pumpe. Očekuju razgvor sa gradonačelnikom i veruju da će pronaći rešenje koje će biti i u interesu građana.

 • Sinđelićeva i Vladike Nikolaja (foto: Đorđe Đoković)
  "Komšiluk protiv pumpe"

  Protest protiv izgradnje benzinske pume

  Protestno okupljanje građana povodom izgradnje NIS-ove benzinske pumpe u neposrednoj blizini porodičnih kuća, stambenih zgrada i na oko 100 metara od Doma zdravlja biće održano danas u 17 časova na uglu Železničke i Mišarske ulice.

 • Protest Valjevo nije na prodaju (foto: Đorđe Đoković)
  Poruka sa protesta "Valjevo nije na prodaju"

  "Ovo će biti Srbija Boška Đukanovića, a ne Zlatibora Lončara"

  Direktor kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović poručio je sinoć na protestu da Valjevo i Srbija nisu na prodaju. On je rekao da neće odustati od zahteva da se uvede moratorijum na iskopavanje litijuma i bora na 20 godina na teritoriji cele Srbije.

 • Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
  U organizaciji Kreni-Promeni

  Protest na Gradskom trgu – “Valjevo nije na prodaju”

  Na Gradskom trgu u Valjevu večeras će u 19 časova, u organizaciji inicijative Kreni-Promeni, biti održan protest "Valjevo nije na prodaju" sa zahtevom za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije.

 • Blokada puta Valjevo-Loznica (foto: Kolubarske.rs)
  Poruka sa blokade

  Narod neće dozvoliti da bude žrtvovan

  "Ništa nije gotovo dok Rio Tinto ne ode iz Srbije i nema mira dok je Rio Tinto u Srbiji", poruke su sa 50 lokacija širom Srbije na kojima su danas održane blokade. Građani Valjeva poručili da neće dozvoliti da narod bude žrtvovan!

 • Blokada puta Valjevo-Beograd (foto: Đorđe Đoković)
  Protest

  Oko hiljadu građana Valjeva bilo na blokadi puta Valjevo-Beograd

  Oko hiljadu nezadovoljnih građana Valjeva, koji traže povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu, blokiralo je danas u 14 časova saobraćajnicu Valjevo-Beograd u selu Popučke. Jedan građanin ljut zbog blokad šutnuo kameru TV Valjevo plus.

 • Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
  Obilazi aktiviste Lokalnog fronta

  Policija upozorava građane da ne idu na protest u Popučke

  Valjevska policija ovog prepodneva obilazi aktiviste Lokalnog fronta Valjevo i upozorava ih da ne idu na skup koji je zakazan za danas u 14 časova u Popučkama na platou kod trgovine Europrom.

 • Protest, 27.11. (ilustracija) (foto: skrinšot)
  U 14 časova

  Protesti u 40 gradova Srbije, među njima i Valjevo

  Ekološki protesti biće organizovani danas u 14 časova u 40 gradova širom Srbije, a zahtevi su povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu. "Marš s Kolubare" organizuje u 14 časova skup u Popučkama na platou ispred Europroma.