Registracija Prijava preko FB

Tema: Protesti

 • Isidorović, Nešković i Novković (foto: Đorđe Đoković)
  Meštani Prijezdića i još četiri sela poručili

  Ništa im više ne verujemo, ponovo blokada 1. septembra!

  Preko 1000 vlasnika odreklo se svojih parcela preko kojih prelazi put jer je to bio uslov da se rekonstruiše deonica Kamenitovac-Mratišić. Za razliku od meštana, gradonačelnik nije ispunio obećanje da će radovi početi 20. avgusta. Zbog toga najavljuju od 1. septembra ponovo blokadu puta.

 • Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovori pod lipom

  Bojkot izbora kao sredstvo, a ne kao cilj

  Bez slobodnih medija nema slobodnih i fer izbora. Ne smemo dozvoliti da fingiranim izborima produžavamo agoniju Srbije, poruka je jučerašnjih "Razgovora pod lipom". Govorili Dragoslav Šumarac, Borko Stefanović, Jugoslav Kiprijanović i Željko Veselinović.

 • Plato stara železnička stanica (foto: Đorđe Đoković)
  "Razgovori pod lipom"

  Srbija između izbora i bojkota

  Zašto je važno da Savez za Srbiju ispoštuje ono na šta se obavezao potpisivanjem Sporazuma sa narodom – bojkot izbora? Govoriće večeras "Pod lipom" Dragoslav Šumarac, Borko Stefanović, Jugoslav Kiprijanović i Željko Veselinović.

 • Razgovori pod lipom o ekološkim problemima (foto: #1od5miiona)
  Razgovori pod lipom o zaštiti životne sredine

  Bez političke volje nema rešenja problema aerozagađenja!

  U Srbiji ne postoji energetska politika niti plan za trajno rešenja aerozagađenja, dok grad Valjevo nema projekate za povećanje energetske efikasnosti sa kojima bi konkurisao kod evropskih fondova, čulo se na "Razgovorima pod lipom" na temu zaštita životne sredine.

 • Plato ispred stare železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovori pod lipom

  Dokle ćemo zatvarati prozore da bismo provetrili stan?

  Tema večerašnjih "Razgivira pod lipom" je aerozagađenje i kako rešiti taj veliki problem Valjeva. O toj osetljivoj temi razgovaraće večeras od 20 časova dr Branimir Jovančić, Miodrag Kapor, Dragana Rakić, Dejan Bulatović i Dragan Petrović.

 • Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
  Meštani pet sela blokirali put Kamenitovac-Mratišić

  Nakon protesta obećanje – dobićete novi put!

  Gradsko rukovodstvo je obećalo meštanima Prijezdića i još četiri sela, koji su u petak blokirali put Kamenitovac-Mratišić, da će sanacija te deonice početi 20. avgusta. "Ukoliko obećanje ne bude ispunjeno ponovo ćemo blokirati, ali ovaj put ne na jedan dan nego do ispunjenja zahteva, poručuju.

 • Razgovori pod lipom (foto: kolubarske.rs)
  "Razgovori pod lipom" o srpskom parlamentu bez dela opozicije

  "Kada sejete mržnju, podele i uvrede, vi onda žanjete bojkot!"

  Parlament je prestao da bude centralna politička institucija, narodni poslanici su onemogućeni da rade svoj posao i prestali su da budu predstavnici građana, rečeno je u "Razgovorima pod lipom". "Ovo što danas imamo jeste atrofirani parlamentarizam u blokiranom parlamentu",rekao je Dejan Nikolić.

 • Plato ispred stare železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovori pod lipom

  "Ima li (ovde) nade za mlade?"

  "Razgovori pod lipom" ove subote (3. avgust) od 20 časova biće posvećeni mladima, njihovoj sadašnjosti i našoj zajedničkoj budućnosti. "Odliv mozgova" predstavlja svakodnevnicu koju sadašnja vlast svojim ignorisanjem evidentno podržava. Brojke su zastrašujuće, a naznake rešenja ovog problema i dalje ne vidimo.

 • Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
  "Razgovori pod lipom"

  Zašto srpski parlament nije kuća svih građana?

  Večerašnji "Razgovori pod lipom" o mehanizmima kojima je vladajuća većina onemogućila skupštinsku debatu, a samim tim i kontrolu izvršne vlasti. Gosti narodni poslanici Skupštine Srbije Marinika Tepić, Marija Janjušević, Dejan Nikolić i dr Ivan Stijepović, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine.

 • Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
  Država ne mari za poljopivredu, osim u vreme izbora

  Ovoj zemlji treba unižen seljak koji će da mota kablove za 200 evra

  Srpski agrar je u ozbiljnoj krizi, a problem je, ne samo u plasmanu i zaštiti domaćeg proizvođača, već politička mafija koja kontroliše poljoprivrednu proizvodnju. Ovom režimu ne treba bogat seljak, nego unižen koji trči u strane kompanije da mota kablove za 200 evra.