Tema: Protesti

 • Protest prosvetara u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Na Gradskom trgu i ispred Školske uprave

  Protest prosvetara u Valjevu – Stop nasilju!

  U Valjevu su prosvetni radnici održali protest sa zahtevima da se u školama zaustavi svaki vid nasilja i da nastavnici dobiju status službenog lica. "Tužan je ovo dan kada prosvetni radnik mora da obustavi nastavu kako bi ukazao na nepravilnosti zakona koji ne štiti prosvetnog radnika"...

 • Protestna šetnja (foto: Kolubarske.rs)
  Protest zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

  Mala šetnja velikog nezadovoljstva

  Zbog "sramne presude za ubistvo Damjana Dragojlovića" organizovana je mirna protestna šetnja od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, Sinđelićevom i Karađorđevom ulicom, do Gradskog trga. Nekoliko stotina građana, Damjanova porodica i prijatelji sinoć su...

 • Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Od novog hrama do Višeg suda

  Protestna šetnja zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

  Mirna šetnja povodom presude za ubistvo Damjana Dragojlovića biće organizovana danas od 19 časova. "Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u 19 časova ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg odakle ćemo krenuti u mirnu setnju, povodom sramne presude za ubistvo našeg sina, brata, druga, prijatelja i sugrađanina Dragojlović Damjana“, navodi se u pozivu koji su uputili članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića.

 • Blokada puta u Lukavcu (foto: Kolubarske.rs)
  U Lukavcu zbog nastavka istražnih radova

  Treći dan protesta – blokiran saobraćaj na magistralnom putu Valjevo-Lajkovac

  Magistralni put Valjevo-Beograd u selu Lukavac blokirali su meštani i aktivisti pokreta Marš s Kolubare i Ekološki ustanak zbog nastavka radova kanadska kompanija Euro litijum Balkan na istraživanju litijuma i bora na području njihovog sela.

 • Protest meštana Lukavca (foto: Milena Kuzmanović)
  "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak

  Blokada radova "Euro litijuma" u Lukavcu

  Narodni pokret "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak blokiraće radove koje je kanadska kompanija "Euro litijum Balkan" započela u utorak u Lukavcu nadomak Valjeva. Ova dva ekološka pokreta pozvala su građane da im se u što većem broju pridruže danas u podne kod prodavnice na skretanju za selo Lukavac.

 • Komšiluk protiv pumpe (foto: Đorđe Đoković)
  Poruka sa protesta građana

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe"

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe", poručili su građani okupljeni oko ideje "komšiluk protiv pumpe". Tražiće da se Zavod za javno zdravlje izjasni o gradnji još jedne pumpe. Očekuju razgvor sa gradonačelnikom i veruju da će pronaći rešenje koje će biti i u interesu građana.

 • Sinđelićeva i Vladike Nikolaja (foto: Đorđe Đoković)
  "Komšiluk protiv pumpe"

  Protest protiv izgradnje benzinske pume

  Protestno okupljanje građana povodom izgradnje NIS-ove benzinske pumpe u neposrednoj blizini porodičnih kuća, stambenih zgrada i na oko 100 metara od Doma zdravlja biće održano danas u 17 časova na uglu Železničke i Mišarske ulice.

 • Protest Valjevo nije na prodaju (foto: Đorđe Đoković)
  Poruka sa protesta "Valjevo nije na prodaju"

  "Ovo će biti Srbija Boška Đukanovića, a ne Zlatibora Lončara"

  Direktor kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović poručio je sinoć na protestu da Valjevo i Srbija nisu na prodaju. On je rekao da neće odustati od zahteva da se uvede moratorijum na iskopavanje litijuma i bora na 20 godina na teritoriji cele Srbije.

 • Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
  U organizaciji Kreni-Promeni

  Protest na Gradskom trgu – “Valjevo nije na prodaju”

  Na Gradskom trgu u Valjevu večeras će u 19 časova, u organizaciji inicijative Kreni-Promeni, biti održan protest "Valjevo nije na prodaju" sa zahtevom za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije.

 • Blokada puta Valjevo-Loznica (foto: Kolubarske.rs)
  Poruka sa blokade

  Narod neće dozvoliti da bude žrtvovan

  "Ništa nije gotovo dok Rio Tinto ne ode iz Srbije i nema mira dok je Rio Tinto u Srbiji", poruke su sa 50 lokacija širom Srbije na kojima su danas održane blokade. Građani Valjeva poručili da neće dozvoliti da narod bude žrtvovan!