Tema: Protesti

 • Polazak na miting u Beograd (foto: Kolubarske.rs)
  Organizovano

  Valjevski naprednjaci otputovali na miting "Srbija nade"

  Na miting SNS danas je iz Valjeva ka Beogradu, sudeći po brojevima istakuntim uz natpis – vanlinijski prevoz, otišlo 45 autobusa. Putnica iz Šapca pokušala je da otputuje do Uba, ali nije uspela jer "danas nema redovne vožnje".

 • Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
  Poslanici parlamentare opozicije pozvali građane

  U ponedeljak skup protiv nasilja

  Zbog masovnih ubistava koja su se desila u samo dva dana, nezapamćene tragedije i sistema koji je potpuno zakazao, poslanici parlamentare opozicije pozvali su građane da se u ponedeljak u 18 sati okupe ispred Skupštine Srbije.

 • Protest kolektiva Medicinske (foto: Kolubarske.rs)
  Protest ispred škole

  Zaposleni u Medicinskoj školi protiv imenovanja nove direktorke Ane Ilić

  Zaposleni u Medicinskoj školi organizovali su protest iskazujući na taj način protivljenje imenovanju Ane Ilić za vršioca dužnosti direktora škole. "Ovo je odbrana ono malo integriteta i ponosa koji nam je ostao"...

 • Blokada puta u Žabarima (4. januar) (foto: Kolubarske.rs)
  Posle intervencije gradonačelnika Valjeva

  Odblokiran put u selu Žabari

  Meštani sela Žabari, nakon intervencije gradonačelnika Valjeva, uklonili su blokade sa puta, a kamioni su se vratili u majdan i istovarili kamen, što je i bio zahtev meštana, potvrdili su za Kolubarske.rs. Ko je vlasnik kamenoloma?

 • Protest prosvetara u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Na Gradskom trgu i ispred Školske uprave

  Protest prosvetara u Valjevu – Stop nasilju!

  U Valjevu su prosvetni radnici održali protest sa zahtevima da se u školama zaustavi svaki vid nasilja i da nastavnici dobiju status službenog lica. "Tužan je ovo dan kada prosvetni radnik mora da obustavi nastavu kako bi ukazao na nepravilnosti zakona koji ne štiti prosvetnog radnika"...

 • Protestna šetnja (foto: Kolubarske.rs)
  Protest zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

  Mala šetnja velikog nezadovoljstva

  Zbog "sramne presude za ubistvo Damjana Dragojlovića" organizovana je mirna protestna šetnja od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, Sinđelićevom i Karađorđevom ulicom, do Gradskog trga. Nekoliko stotina građana, Damjanova porodica i prijatelji sinoć su...

 • Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Od novog hrama do Višeg suda

  Protestna šetnja zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

  Mirna šetnja povodom presude za ubistvo Damjana Dragojlovića biće organizovana danas od 19 časova. "Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u 19 časova ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg odakle ćemo krenuti u mirnu setnju, povodom sramne presude za ubistvo našeg sina, brata, druga, prijatelja i sugrađanina Dragojlović Damjana“, navodi se u pozivu koji su uputili članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića.

 • Blokada puta u Lukavcu (foto: Kolubarske.rs)
  U Lukavcu zbog nastavka istražnih radova

  Treći dan protesta – blokiran saobraćaj na magistralnom putu Valjevo-Lajkovac

  Magistralni put Valjevo-Beograd u selu Lukavac blokirali su meštani i aktivisti pokreta Marš s Kolubare i Ekološki ustanak zbog nastavka radova kanadska kompanija Euro litijum Balkan na istraživanju litijuma i bora na području njihovog sela.

 • Protest meštana Lukavca (foto: Milena Kuzmanović)
  "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak

  Blokada radova "Euro litijuma" u Lukavcu

  Narodni pokret "Marš s’ Kolubare" i Ekološki ustanak blokiraće radove koje je kanadska kompanija "Euro litijum Balkan" započela u utorak u Lukavcu nadomak Valjeva. Ova dva ekološka pokreta pozvala su građane da im se u što većem broju pridruže danas u podne kod prodavnice na skretanju za selo Lukavac.

 • Komšiluk protiv pumpe (foto: Đorđe Đoković)
  Poruka sa protesta građana

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe"

  "Spremni smo, ako treba, svojim telima da sprečimo izgradnju benzinske pumpe", poručili su građani okupljeni oko ideje "komšiluk protiv pumpe". Tražiće da se Zavod za javno zdravlje izjasni o gradnji još jedne pumpe. Očekuju razgvor sa gradonačelnikom i veruju da će pronaći rešenje koje će biti i u interesu građana.