Registracija Prijava preko FB

Tema: Protesti

 • Blokada puta Valjevo-Loznica (foto: Kolubarske.rs)
  Poruka sa blokade

  Narod neće dozvoliti da bude žrtvovan

  "Ništa nije gotovo dok Rio Tinto ne ode iz Srbije i nema mira dok je Rio Tinto u Srbiji", poruke su sa 50 lokacija širom Srbije na kojima su danas održane blokade. Građani Valjeva poručili da neće dozvoliti da narod bude žrtvovan!

 • Blokada puta Valjevo-Beograd (foto: Đorđe Đoković)
  Protest

  Oko hiljadu građana Valjeva bilo na blokadi puta Valjevo-Beograd

  Oko hiljadu nezadovoljnih građana Valjeva, koji traže povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu, blokiralo je danas u 14 časova saobraćajnicu Valjevo-Beograd u selu Popučke. Jedan građanin ljut zbog blokad šutnuo kameru TV Valjevo plus.

 • Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
  Obilazi aktiviste Lokalnog fronta

  Policija upozorava građane da ne idu na protest u Popučke

  Valjevska policija ovog prepodneva obilazi aktiviste Lokalnog fronta Valjevo i upozorava ih da ne idu na skup koji je zakazan za danas u 14 časova u Popučkama na platou kod trgovine Europrom.

 • Protest, 27.11. (ilustracija) (foto: skrinšot)
  U 14 časova

  Protesti u 40 gradova Srbije, među njima i Valjevo

  Ekološki protesti biće organizovani danas u 14 časova u 40 gradova širom Srbije, a zahtevi su povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu. "Marš s Kolubare" organizuje u 14 časova skup u Popučkama na platou ispred Europroma.

 • Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog učešća u građanskom protestu

  Šestoro privedenih novčano kažnjeno, prekršajni nalozi sinoć stigli na još nekoliko adresa

  Šestoro građana koji su u subotu učestvovali u blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica su novčano kažnjeni i saslušani kod sudije za prekršaje. Policija je sinoć prekršajni nalog uručila još nekim građanima koje je prepoznala na video snimku.

 • Protest meštana u Lukavcu (foto: Kolubarske.rs)
  Protest meštana valjevskih sela zbog istraživanja litijuma

  "Za Euro litijum mi ne postojimo, postoji samo ogroman novac"

  "Teško onoj državi u kojoj narod mora da se bori na ovaj način za svoje parče svetlosti i za uslove u kojima bi se sačuvali zdravlje i budućnost", čulo se na potestu u Lukavcu u organizaciji Narodnog pokreta "Marš s Kolubare".

 • Protest protiv kovid propusnica (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu

  Protest protiv kovid propusnica

  Na Gradskom trgu sinoć je održan još jedan protest protiv uvođenja kovid propusnice, uz najavu da će biti održan i večeras u isto vreme u 20 časova. "Stop diskriminaciji", "ne pasošima" i "ne dktatura-ne kovid pasoši", pisalo je na transparentima.

 • Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
  I u Valjevu podrška protestu protiv državnog kriminala

  U mreži kriminala i korupcije kao nemoćna žrtva koprca se Srbija

  "Naš pravosudni sistem, kao i druge državne institucije koje tolerišu krivična dela ljudi na vlasti nalaze se crvenoj zoni iz koje neće biti povratka ako ne reagujemo", poručili su aktivisti Lokalnog fronta priključujući se protestu protiv državnog kriminala.

 • Roditelji na Desankinom vencu
  Protest zbog zatvaranja škola

  Roditelji poručuju: Deci ne treba uskraćivati pravo na normalno školovanje

  Nezadovoljni odlukom da valjevski srednjoškolci pređu na onlajn nastavu, a osnovci viših razreda na kombinovani model, sinoć su se na Desankinom vencu okupili roditelji tražeći da se "škole ne zatvaraju" te da se i njihovoj deci omogući normalno školovanje.

 • Olistao dalekovod
  Žitelji sela bez struje poručuju

  "Opet smo prevareni, radikalizovaćemo proteste"

  Nije ispoštovan dogovor da će do 3. septembra biti zamenjeni izolatori na dalekovodu Valjevo-Kamenica, kao i da će biti završeno raskresavanje dalekovoda, otuda ćemo naše proteste radikalizovati, poručili su meštani osam sela. Prevarili su nas, ništa im ne verujemo...