FotoGrad

Ovaj blog nastaje kao plod želje da se okupe ljudi koji su iz Valjeva i koje spaja ista ljubav - ljubav prema fotografiji; nešto poput leksikona valjevskih fotografa. Svaki fotograf ce nakon svog predstavljanja, prozvati nekoga koga cemo useliti u FotoGrad u jednom od narednih postova.

16.06.2014, 10:07

Miroslav Jeremić

č: | fb:

Ime i prezime

Miroslav Jeremić rođen je 1953.godine.

Nešto više o radu

Fotografijom se bavi od gimnazijskih dana.Studirao je filmsku kameru na FDU u Beogradu i radio u TV Beograd-studio Valjevo, kao snimatelj. Bavio se i kratkometražnim filmom. Proglašen je za Valjevca– ličnost godine, u izboru revije Kolubara iz Valjeva 2005. godine. U foto– klubu  Valjevo godinama se bavi edukativnim radom. Hobi su mu geografija i botanika. Do sada je učestvovao na mnogobrojnim izlozbama fotografije i osvojio više desetina nagrada, za ovu priliku izdvojio bih Grand Prix na međunarodnoj izložbi, sa temom biljke, koju je oraginizovala Botanička bašta Stavroupoli iz Soluna 2006.godine. Iza sebe ima 15 samostalnih izložbi, sa raznim tematikama, u zemlji i inostranstvu. Učestvovao u opremanju i izradi knjiga: Podrinjsko-valjevske planine, prof. dr Milorad Vasović; Monografija Drina, u izdanju Zavoda za udzbenike i nastavna sredstava Beograd/izdavački poduhvat na sajmu knjga u Beogradu/; Botanička bašta planinske flore Crne Gore, Kolašin (Dulovine), Čedomil Šilić; Vodič kroz lekovito bilje, Društvo za lekovito bilje Valjevo; Atlas ljekovitih biljaka bjelopoljskog kraja, Jasmina Balijagić,Miodrag Jovančević,Mujo Vreva;  Lepe šume Srbije u izdanju Ministarstava Poljoprivrede Šumarstva i Vodoprivrede Srbije; Grad Valjevo  u izdanju izdavačkog preduzeća Kolubara; Valjevska bolnica u izdanju izdavačkog preduzeća Kolubara; Edicija Futura, reke Srbije/Dunav,Drina,Tisa/ u izdanju Fondacije za ekološke akcije Green Limes; Planina Povlen izdavač Ars Nova; Monografije slikara: Ljuba Popović,Vladimir Dunjć, Milan Tucović, Vasa Dolovački,Marina Nakićenović, u izdanju agencije Valjevac. Takođe je 25 godina saradnik Moderne galerije Valjevo za izradu kataloga izložbi. Bavi se i studijskom i modnom fotografijom. Urednik fotografije u reviji Kolubara.Član ULUPUDS-a, radi u preduzeću i štampariji Publik u Valjevu. 

 

Uzori

Tesko je navesti sva imena jer je fotografija veoma siroka oblast.Uglavnom svi oni veleiki majstori koji su stvarali istoriju fotografije.

Savet

Prvo nauciti fotografiju,pa onda fotosop.

Tornička Bobija

Tornička Bobija

 

Prirodno ogledalo

Prirodno ogledalo

 

Nit života

Nit života

 

Dobri duh

Dobri duh

 

Lavirint

Lavirint

 

Bore

Bore

 

Nude

Nude

 

Usamljeni vrh

Usamljeni vrh

 

Sledeći fotografi na prozivanki

Predlazem Valjevce, koji ne zive u Valjevu, Branislava Brkića i Zorana Pavlovića.

Pozdrav, Jeremija.

Blogovi