Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Ivica Dačić (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2022, 10:51

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

č: | fb:

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka (Milićević)! Zato ćemo pokušati da ispravimo grešku, a i da pomognemo Predsedniku. Od brige za "sve nas" i usmerenosti na one koji rade protiv svih nas, a uzgred njemu i porodici o glavi, nema vremena da vidi šta se oko njega radi...

 

Inteligentan je Ivica Dačić, pliva taj ako treba i više od četiri puta sto mešovito...To, kao i Cecu, Žitorađa više ne rađa! Kako se samo dobroćudno smeška i pevuši, kad god mu se ukaže prilika. A kad se ne ukaže, sam je napravi... Čovek iz naroda zna narodno znanje, pa i ono: "Ko peva, zlo ne misli!". A zna i Marksovo (socijalisti su bivši komunisti, imao je i neko "marksističko obrazovanje"): u politici možeš i sa đavolom, u koaliciju. Pazeći samo da ti izradiš njega, a ne on tebe! Ne kažemo ovo tek tako, setimo se kako je izradio Borisa Tadića. Diplomiranog psihologa, odraslog u vrhunskoj intelektualnoj sredini...

 

Zna Ivica i da inteligentan pacov, ne čeka da brod počne tonuti. Biće gužva u kojoj ga mogu i zgnječiti, ili neće biti dovoljno čamaca i pojasa za spasavanje... Zna da nije trenutak da se "distancira", ali jeste da naprednjacima diskretno odmogne, a drugoj strani diskretno pomogne! Pogledajmo, neće se kandidovati na predsedničkim izborima, kako bi Vučić pobedio u prvom krugu? Lepo, da to nije i sumnja, u pobedu! I takođe podrazumevano: da čujem šta nudite vi iz opozicije, da se ipak kandidujem? Za obrazloženje ću lako... A tek izjava da je pripremanje atentata veoma verovatno, čim o njemu govori Vulin!

 

Direktno navraćanje vode na opozicione vodenice, ili odmaganje onom ko ga je po milosti Božjoj i volji svojoj, instalirao na po Ustavu drugo mesto u državi. Zna Ivica koliko se Vulinu veruje, ne samo zbog "tetke iz Kanade!". Tako da je ovakvo pomaganje praktično odmaganje, poziv da se ne veruje u mogućnost atentata. Ili je kao ubeđivanje da se veruje, uspešnije samo od "Kad ti ja kažem!", ili "Tako je, keve mi!". A garantovano, od "Pitaj mog brata, lažova!".


Koja će strana i da li će ovo imati u vidu, njena je stvar. A obe bi trebalo da ga imaju. Unutar "vladajućih", i obični socijalisti. Što ne bi, kao i uvek, sledili svog uspešnog vođu?

Blogovi