Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
14.11.2022, 11:32

Kad naprednjaci govore, i cifre ćute!

č: | fb:

Staru istinu da vlast kvari ljude, nije teško ilustrovati. Pogledajmo samo šta je rekao naš gradonačelnik Lazar Gojković, o izborima za savete mesnih zajednica!

 

Kako su on i njegovi "organizovali" izbore ovde nije važno, dobro se videlo i dovoljno je komentarisano. Ništa neočekivano u političkoj "borbi", a ne kao drugde u "utakmici!". I protiv "protivnika" (čak "neprijatelja", ne svojih nego "nacije i države"), a ne "takmaca". Ali šta mu bi da se ovako odnosi prema ciframa, politički neutralnim? Kako je 20,4 posto onih koji su glasali, pokazatelj "ogromne podrške građana"? Takva se, valjda, bliži cifri 100 posto! Tim pre što svi koji su glasali, sigurno nisu glasali za "njegove" kandidate! Nevažećih listića moralo je biti, neki "nepodobni" su nekako za izbore saznali i na njih izašli. (Siguran sam za još troje, u samo jednoj od 37. mesnih zajednica). I listić precrtali, pošto na njemu nije bilo i kandidata drugih stranaka, ili grupa građana. A "stotku" indirektno i sam pominje, hvaleći se da je od 285 kandidovanih, izabrano 285! Naravno, od drugih dovoljno i valjano komentarisano, je i pitanje u šta spada "samo" 79,6 posto onih, koji nisu izašli na izbore?

 

A toliko nada je polagano u Gradonačelnika kada je došao na funkciju, i od strane onih koji nisu "njegovi!". S razlogom: "dete iz dobre kuće", mlad, pametan, vredan, skroman, porodičan... Zato i tolika šteta, što očigledno "upade u loše društvo". Pored svega ostalog, i sa pretenzijom osuđenom na neuspeh, da i cifre igraju kako svira njihova "centrala!".


Bogovi jesu morali da ćute kad cifre govore, ali ipak su bili i ostajali bogovi. On i njegovi, stariji po godinama i funkciji, srećom po njega neuporedivo neskromniji, imaju ograničen vek trajanja. Ali na njegovu nesreću, zato će on i duže od njih strahovati! Od onog što će se o njemu misliti, već posle ovog istupanja. Pogotovu ako se na njemu ne zaustavi...

Blogovi