Najava koncerta Zdravka Čolića (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Najava koncerta Zdravka Čolića (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
04.11.2023, 12:43

Udri brigu, na veselje!

č: | fb:

Teško je baviti se politikom, kad nisi u vlasti! Koja se uz to ne menja, kad državi preti opasnost. A na našu državu, stalno je zinula i ala i vrana! Šta nuditi biračima, a da vlast to već ne nudi? I za razliku od opozicije, donekle i daje... Kako uz to biti prepoznatljiv među ostalim opozicionarima, koji nude približno isto, i baš kao i vlast "brinu" za narod? (Onaj što u Skupštinu dolazi bez kravate, ne potcenjuje Skupštinu. Nego se "izdvaja").

 

Vidimo to i ovih dana u saopštenju gradskog odbora jedne stranke, koja upozorava da je lokalnoj vlasti "zabava važnija od zdravlja". Tako da zajedno sa republičkom, za "Tešnjarske večeri" izdvaja više nego "za sprovođenje mera energetske sanacije kuća i stanova", stalnih zagađivača. Aktivnih saradnika, u preranom umiranju 242 osobe godišnje, od posledica zagađenja!

 

Brižno, odgovorno... Bez sećanja na svojevremeno odsustvo bilo kakve rezerve a kamoli primedbe na račun ponosa što je Valjevo bilo "centar svemira". Upravo jedne od Večeri, kad je gostovao Čola! I bez računanja sa najčešćim čovekom koji se nada, da će dobri Bog dati da ne bude u pomenutoj brojci. Ili veruje u ono: "Neće, valjda?". Gde on u svakodnevnim brigama i kalkulacijama, još da razmišlja o možda prisutnom prekosutra, vezi između "Tešnjarskih večeri" i "aerozagađenja"? Što on da rangira "prioritete", kad "Ima ko to da radi, i zato prima platu!". Njemu baš zbog stanja u kome je svakodnevno, zabava (i to besplatna), treba kao i hleb svakidašnji! A treba i onom ko nije u takvom, razume se nešto "viša". I "Večeri" su je obojici ponudile.

 

Umesto: "Dragi Valjevci, što ste disali, disali ste", na delu je "Kad smo već disali, što ne bi disali i dalje?". Kad smo disali 365 dana u godini, da "pevamo sedam dana" stvarno je red! A političari koji misle da nešto ućare podsećanjem kuda ovo vodi, trebalo je cele godine i godinama rade na "otvaranju očiju" građanima. Ozbiljno se zabrinuti što su sva građanska okupljanja i protesti, ma koliko organizovano "spontani", posle "Jednog od pet miliona" bili sve malobrojniji.

 

Tako da ni ovaj apel neće pratiti nikakva građanska akcija, ni odgovarajuće glasanje. Teško i pipavo, od koga beže u lako i uobičajeno: gledanje šta rade Vučić i "lažna opozicija". Uz povremeni glasan kompliment "narodu", a čuđenje u sebi! Kako takav narod podleže zlim političarima ne videći prave, koji mu se uredno obraćaju preko dodatka za žive, u "Glasu Kuzmanovače"?

Blogovi