Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
27.11.2018, 13:32

Predsedniku Republike, otpozdrav na pismo!

č: | fb:

Hvala na izrazima zahvalnosti, ali ako ste hteli "skroman i smeran izveštaj", zašto ga šalje Vaša stranka? Po kojem osnovu jedna stranka, prikuplja detaljne adrese građana Srbije? Kako bi samo "vrištala", kad bi to učinila neka druga! "Mi smo nešto drugo!"? Tačno, jeste vladajući, ali niste Srbija. Nije Srbija, ni Predsednik Republike!

 

Ovako, izjednačavate istu sa Predsedikom Republike! Normalno i Vlade, koja je donela odluku o umanjenju penzija. Što ne napisaste da ste predsednik te stranke, kad se već niste potpisali kao Predsednik Republike? Ko ste Vi po ovom pismu, u čije ime mi se obraćate? Kako ste, posle ovoga, ono što biste morali biti: predsednik svih građana Srbije? Ili su građani Srbije, samo pripadnici SNS? Ne ni pripadnici SPS, PUPS-a? Zato pozivam ovdašnjeg naprednjaka koji nije dobio odgovarajuće hvala, da uzme pismo meni. Hvali se kao da je upućeno njemu, možda ga natakne na jarbol, što sam uzalud pokušao! Nije loše ni da ga čuva, kad bude u novoj stranci biće dokaz da je ovu, sabotirao. Nije ga uručio kome je trebalo, i ko zna šta sve još!

 

Treba li Vas podsećati da "decenije rada" dobar deo penzionera nije "pokazao prema svojoj državi, prema Srbiji", nego prema Jugoslaviji pa i Saveznoj Republici Srbiji i Crnoj Gori? Koje smo to "brojne fabrike, proizvodne pogone, bogatstvo", nasledili od "požrtvovanog rada" prema Srbiji? Da sam se, kao i drugi, "bez ikakve rezerve odlučio“, takođe je malo mnogo problematično. Niko me ništa nije pitao! Da jeste, u neosporno teškom trenutku po društvo i državu, verovatno bih prihvatio. Pod uslovom da "podršku" pruže i ostali, u boljem materijalnom položaju od penzionera! Zatim, da se tako obezbeđeni "višak u našoj državnoj kasi" (koliko u njemu učestvuje uzeto od penzionera i zaposlenih u javnom sektoru?), troši drukčije! I više na pomaganje i otvaranje tehnološki i ekonomski naprednih domaćih preduzeća, nego na tetošenje "stranih investitora".

 

Zna im se nivo, i da u svakom trenutku mogu "dići sidro!". (U normalnom svetu penzije se ne isplaćuju iz budžeta, nego iz doprinosa sada zaposlenih a budućih penzionera. Kakve su nam pesrpektive?). Pogotovu ne na plaćanje prohteva prethodnog Predsednika, ponavljanje radova u Grdelici i između Uba i Lajkovca... Ili na masne odštete za neosnovana hapšenja, koja su demonstrirala moć i samovolju, i da bi Vi u odgovarajućem delu biračkog tela koje pojma nema o podeli vlasti, stekli neki poen. "Bori se protiv kriminala, ali sud ne radi svoje!". Podsećanje na "mnoge političke činioce" i "neodgovorno ponašanje onih koji su upravljali našom zemljom", mogli ste ostaviti za drugi put. Ako je uopšte potrebno, o tome Vi i Vaši neprekidno govorite! Ova hvala takođe je sračunata na promovisanje Vas i Vaše stranke. Hteli ste da nam se "najiskrenije zahvalite..."? Zašto? Podsećam Vas da smo se "dobrovoljno odrekli..."!

 

Sa visokim uvažavanjem visoke institucije Predsednika Republike! I isto tako visokim neuvažavanjem, ovog Vašeg čina! Vaš "poštovani, strpljivi, odgovorni, mudri, pametni, odlučni" penzioner (zapamtite ovo lokalni naprednjaci!).

 

                  Radovan Marjanović

(Ulica, broj, ulaz, stan i ostalo.., poznati Srpskoj naprednoj stranci)

Blogovi