Registracija Prijava preko FB
Radovi na putu za Beloševac (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na putu za Beloševac (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2017, 16:45

"Hvala Vučiću, hvala Putevima Srbije, a posebno hvala Glišiću"!

č: | fb:

"Ja se ovim putem zahvaljujem pre svega prethodnoj srpskoj vladi na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Putevima Srbije i naročito Darku Glišiću koji nam je pomogao u svemu ovome i nesebično nam preneo svoja znanja kako i na koji način možemo od Puteva Srbije dobiti neka sredstva za rekonstrukciju puteva na teritoriji grada Valjeva", ovim rečima je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović počeo konferenciju za novinare na koju su juče pozvani valjevski novinari.

 

"Pozivamo vas da prisustvujete konferenciji za novinare koja će se održati 14. jula sa početkom u 11.30 na putu za Beloševac gde se izvodi asfaltiranje ove deonice", pisalo je u pozivu.

Konferencija za novinare na putru za Beloševac

Konferencija za novinare na putru za Beloševac (Foto: Đorđe Đoković)

 

Lokacija ne baš precizna. Tražim "koordinate", odgovor glasi - "Tamo gde se asfaltira". Dolazim "na putu za Belošvac", valjak valja makadam, prašina do neba, pobelelo i drveće, radnici lopataju… nigde asfalta.

 

Stižu u crnim službenim "dasterima", svako u "svom", gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koga vozi šef kabineta Borko Aleksić i zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, a sa njim na mestu suvozača načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

 

Pre njih, naravno, stigli novinari. Neki došli svojim kolima, neki automobilima medija u kojima rade, a većinu novinara je dovezao službeni (gradski) kombi na kome je vidljivo istaknut znak da prevozi decu.

 

Prođe 15 minuta od zakazanog vremena, obavljaju se poslednji dogovori pred početak obraćanja novinarima, koleginica nestrpljiva pa izdvoji gradonačelnika malo podalje da ga nešto pita, a ostali strpljivo čekaju. Ne baš svi!

Novinarka i gradonačelnik

Novinarka i gradonačelnik (Foto: Đorđe Đoković)

Gvozdenović i Jeremić

Gvozdenović i Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Prvo što reče gradonačelnik bi zahvalnost ondašnjem premijeru Aleksandru Vučiću, Putevima Srbije i Darku Glišiću za tri kilometra asfalta na putu za Beloševac, što dođe po kilometar na svakoga!

 

"Ovo je investicija od milion evra, jedan deo puta se radi na putnom pravcu ka Mionici, drugi deo je Dušanova ulica, što je putni pravac za Bajinu Baštu, gde će se izvršiti detaljna rekonstrukcija i kolovoza i kolodvora, tako da mislim da su to sredstva koja su izuzetno značajna i izražavam zadovoljstvo što su Putevi Srbije i premijer Vučić prepoznali naš zahtev, naravno uz asistenciju gospodina Glišića, da do ovih sredstava dođemo. Objašnjavati značaj ovog puta na kome ima industrijskih postrojenja, što se tiče same proizvodnje i uopšte kretanja radnika, ljudi i robe, je izlišno. Mislim da je i ova srpska vlada isto tako spremna da nam pomogne, kao što je bila spremna i ona prethodna sa premijerom Vučićem", završi svoje obraćanje novinarima gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Odsluša ja pažljivo gradonačelnika i ništa mi ne bi jasno. Osim što se zahvaljivo Vučiću, Putevima i Glišiću, a to je mogao da učini i mejlom njegovim omiljenim načinom komunikacije, ništa ne reče, a što novinari već nisu znali i o tome pisali.

Konferencija za novinare na putru za Beloševac

Konferencija za novinare na putru za Beloševac (Foto: Đorđe Đoković)

 

Valjevski novinari pre deset dana, tačnije u utorak 4. jula, službenim kombijem odveženi su u Poćutu i Bebića Luku, gde im je pokazano sanirano klizište, skoro pa obnovljena škola u Bebića Luci i asfalt do manastira Pustinja. Tada je zamenik gradonačelnik Dragan Jeremić, (bez gradonačelnika) govorio i o asfaltiranju puta Valjevo-Beloševac. Sve lepo rekao, i ko finansira i sa koliko para, i ko je izvođač radova, i koja je dužina puta, i koji je značaj tog putnog pravca i još je pride najavio da će Putevi Srbije da rade i Dušanovu ulicu i put za Divčibare. Sve je lepo rekao. Doduše, nije se nikome zahvalio. Možda i jeste, ali bledunjavo Putevima Srbije.

 

"Možda smo danas ovde na putu za Beloševac da bi se ispravila ta greška i u kamere i u mikrofone zahvalilo onima i tamo kome treba", pomislih ja nakon izjave gradonačelnika.

Možda. Ali zašto nagađati. Treba pitati domaćine konferencije za novinare zbog čega su nas doveli ovde na put za Beloševac?

 

- Radovi su počeli pre 15 dana, očigledno još uvek nisu završeni, Grad niti finansira, niti izvodi radove, niti je nadzorni organ. Koja je namera i koji je cilj našeg i vašeg dolaska ovde? - pitala sam gradonačelnika.

- Već sam to objasnio - reče on.

- Niste objasnili zato Vas i pitam - uporna sam ja.

- Objasnio sam - uporniji je gradonačelnik.

Gvozdenović, Jeremić, Trifunović

Gvozdenović, Jeremić, Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić se izgleda složio sa mnom da gradonačelnik nije objasnio, pa to učini on.

 

"Ovo je lokalna saobraćajnica, to je naš cilj i zato smo mi ovde. Nama su Putevi Srbije napravili jednu veliku uslugu time što su dali pare za asfaltiranje saobraćajnice koja je lokalna", objasnio je Jeremić.

 

Beše mi jasno. Gradsko rukovodstvio je zahvalno Putevima Srbije što asfaltira tuđe. Lepo. Mada Vučić, Putevi Srbije i Glišić nisu prodali dedovinu pa asfaltirali tri kilometra puta za Beloševac, nego su to pare poreskih obveznika, građana Srbije, nas! Pa ako kome treba reći hvala, to su građani Srbije, to smo mi!

 

- Ali zašto smo danas ovde, kada ste nam Vi o ovim radovima već sve ispričali pre deset dana u Poćuti. Nema smisla da nas vodate okolo i da ponavljate nešto što ste već rekli, a mi o tome i pisali - ljutnu se ja uvređena.

- Došli smo ovde da vam pokažemo asfalt - objasni zamenik gradonačelnika.

- Ali ovde nema asfalta - reče ja. 

- Niste morali da dolazite -  doseti se Jeremić.

- Nisam, i ne bih došla, ali ovo mi je prilika da pitam gradonačelnika par pitanja s obzirom na to da on ne odgovara na moja pitanja (pa čak i ona koja pošaljem mejlom).

 

Ni danas mi nije odgovorio na sva pitanja. I danas mi je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović poručio - "Dostavite pitanja mejlom!".

Radovi na putu za Beloševac

Radovi na putu za Beloševac (Foto: Đorđe Đoković)

"Dostaviću pitanja mejlom, a ko će meni dostaviti asfalt, koji danas niste pokazali?", htela sam da pitam, ali sam se predomislila jer znam odgovor - "Potražite od poverenika!".

 

 

 

Blogovi