Policija (foto: Kolubarske.rs)
Policija (foto: Kolubarske.rs)
22.12.2021, 10:04

(NE)ZASLUŽENA KAZNA

č: | fb:

Pre nekoliko dana platio sam kaznu za prekršaj svesno počinjen prilikom protesta u Ulici majora Ilića. Ubrzo sam dobio još dve prekršajne prijave. Uzgred, bio sam  iznenadjen činjenicom da me lično poznaju neki službenici Policijske uprave Valjevo (ne verujem da su koristili u Srbiji za sada zakonom nedopušteni program za prepoznavanje lica). 

 

U međuvremenu je predsednik najveće stranke u Evropi priznao da je moj pomenuti protest bio opravdan. Prinuđen da pored gomile nesposobnih ministara i drugih službenika sve radi sam (lažna je vest da jednom nedeljno pere podove na Andrićevom vencu), čovek nije imao vremena da pročita sve materijale poslanika Skupštine Srbije, plus materijale Skupštine grada Loznice.

 

Ne tražim da mi MUP Srbije vrati iznos od 6,9 posto moje mesečne penzije. Molim samo da, ako je moguće, plaćeni iznos preusmeri na prekršajni nalog nepoznatom državnom službeniku koji je u četvrtak, 9. decembra negde izmedju 10 i 11 sati, parkirao službeno vozilo na trotoaru Karađordjeve ulice.

 

Tek koliko da ga podseti na član 21 Ustava Srbije: pred Ustavom i zakonom svi su jednaki.

 

Blogovi