Beograd (foto: Kolubarske.rs)
Beograd (foto: Kolubarske.rs)
09.07.2023, 07:20

Pet kvadrata za kulturu

č: | fb:

Kao pažljivi čitalac lista "Danas" dospem da pogledom bar preletim preko oglasa u njemu, gde se često nalaze i veoma zanimljive ponude oglašavača od kojih to nikada ne biste očekivali, a to su opštine i gradovi u kojima su obožavatelji jednog predsednika već godinama na vlasti.

 

Bavio sam se nekada sličnim poslom, pa mi je njihov motiv potpuno jasan: oglasi se objavljuju u novinama koje obožavatelji nikada ne čitaju, tako da samo (na vreme) obavešteni imaju priliku da na njih i reaguju.

 

Dakle, zapazih da JP "Beogradska tvrdjava" izdaje u zakup dva objekta kulture. Retka reč kultura mi je privukla pažnju, pa sam oglas čitao do kraja: objekti kulture su mali barutni magacin na Gornjem gradu i ostava sa desne strane Stambol-kapije. Prvi je površine 20 kvadrata. Drugi, blizu paviljona Cvijeta Zuzorić- pet kvadrata. Pet kvadrata za kulturu?

 

Pa sad, valja Srbija obožavatelja smatra da je to sasvim dovoljno. Manje od površine zatvorske samice.

 

Zapravo, oglas odaje i stvarne namere Šapićevog javnog preduzeća, time što nabraja dopuštene namene za objekte koji, uzgred, nemaju priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu: to može biti trgovina na malo kafom, čajevima, osvežavajućim napicima, suvernirima, rukotvorinama i sličnim proizvodima maloprodaje u galerijama.

Već čujem pitanje: Pa šta?

 

Pa ništa. Možda kulturi ovde i danas i nije potrebno više prostora…

 

 

 

Blogovi