Plamen (foto: Đorđe Đoković)
Plamen (foto: Đorđe Đoković)
31.12.2014, 12:08

Gasiranje

č: | fb:

U Valjevu bar izraz “gasiranje” potpuno je jednoznačan i svi znaju šta znači kad neko pokuša da vas “izgasira”.

A u beogradskoj Politici (nekada smo je zvali i “Slobodanka”, a sada oborenih očiju priželjkuje ime “Aleksandra”) izvesna (izvesni?) J.Petrović-Stojanović u utorak 30.decembra na 10 strani pokušava da nas izgasira bajkom kako od sutra možemo da biramo od koga ćemo kupovati gas. Mali kupci (to smo mi, mali građani Srbije) imaju pravo (pravo!) da na slobodnom (slobodnom!) tržištu ugovore snabdevanje sa bilo kojim snabdevačem prirodnim gasom, likuje Politika. 

Divno, odista. Premda je Politika mnogo ranije, dok je lobirala za tzv. Južni tok, mogla baš i da nam kaže kako su propisi Evropske unije u stvari protiv monopola koji bi kroz Južni tok Rusija dobila u Srbiji, Bugarskoj, itd.

U redu, monopola više nema. Možemo da biramo (da biramo!) izmedju 38 licenciranih javnih snabdevača i 33 distributera gasa. Gasa na sve strane!

Kvaka?

Ima kvaka. Kvaka  222222.

Svi ti nabdevači i distributeri da biraju ne mogu. Gas smeju da kupuju SAMO od “Srbijagasa” socijaliste Bajatovića. Socijalisti su, kao što je poznato, protiv svakog monopola.

Sem sopstvenog…Kao i njihovi koalicioni partneri.

Prirodno, građani Srbije iz protesta neće kupovati gas kod monopoliste “Srbijagasa” već iz druge ruke, kod onih koji gas nabavljaju od “Srbijagasa”. Tamo će cena gasa verovatno biti niža od cene “Srbijagasa” ,šta mislite?

 

 

Blogovi