Ilustracija (DS i SPS)
Ilustracija (DS i SPS)
30.03.2015, 12:26

ŠTO JES, JES...

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu s pravom je dobro nagazila SPS. I SPS je propisno zakmečao...

Čudno, zar ne? Mesecima gledamo kako lokalnii SPS stoički trpi gaženje Srpske napredno-radikalne stranke, steže zube i pravi se da ne primećuje ni najteže, ni najniže udarce.

Kad ste nesrećno zaljubljeni, od voljene osobe trpite sve i svašta. Vrisnete samo ako vam neko drugi slučajno ponovi to što vam ona neprestano govori. Ali, u ljubavi i ratu itd.... A njihovo druženje izdržalo je i ljubav i rat.

Mnogo je rečitiji odgovor SPS demokratama, premda mi nije baš jasno da li je DS optužena da je sve upropastila samo u Valjevu ili u čitavoj Srbiji. Ako se optužba odnosi na Valjevo, kako je od nje amnestiran čovek koji je na ključnim gradskim funkcijama bio u vlasti  jednih, a sad je u vlasti drugih?

Nadam se, ipak, da SPS misli na onih čuvenih 25 privatizacija koje je čak i Vučić zaboravio. U tom slučaju, trebalo bi da zna da su 24, od 25 nabrojanih, obavljene za mandata Vojislava Koštunice.

Podsećam: vlada g.Koštunice formirana je 3.marta 2004. godine, a činili su je ministri DSS, G17 plus (Dinkić i klika) i koalicije SPO/NS. Podsećam: ova vlada bla je manjinska. Da li treba da podsetim i ko joj je davao podršku iz drugog reda? SPS, naravno!

P.S. Ovo ne znači da je Demokratska stranka nevina u privatizacijama. Posebno Boris Tadić koji je uspešno kohabitirao sa pomenutom vladom DSS/SPS i potom vratio SPS u vladu 2008. Potpredsednik Cvetkovićeve vlade i ministar unutrašnjih poslova bio je, naravno, provereni kadar DS, neki Ivica Dačić...

P.P.S. Stiže vest o novoj uredbi kojom se Vlada Srbije vraća na Dinkićev model privlačenja investicija. Da li će SPS povući zbog toga svog prvog potpredsednika (opet taj Dačić!) i ostale ministre i napustiti vlast? A onda nam objasniti privatizaciju JAT-a, na primer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blogovi