Štadlerovi vozovi (ilustracija) (foto: Boško Đoković)
Štadlerovi vozovi (ilustracija) (foto: Boško Đoković)
18.01.2017, 10:15

Ratne staze

č: | fb:

Srpska radikalno-napredna stranka i Napredno-socijalistička partija Srbije ponovo su na ratnoj stazi. Još od svog velikog vođe i učitelja Miloševića naučili su da glasači nipošto neće biti za promenu vlasti kada se država sprema za rat, te stoga usrdno rade na podizanju tenzija unutar granica Karlovac-Karlobag-Virovitica.

 

U duhu, prirodno, još jednog Miloševićevog aksioma: ako ne znamo da radimo, znaćemo da se bijemo. Srbija nije lider po prosečnim zaradama u regionu. Druga je otpozadi, ispred Makedonije. Ako se gleda BDP po glavi stanovnika, Srbija je lider u regionu samo po količini samoreklame: od Slovenije sa 21.370 dolara, preko Hrvatske sa 11.858, stižemo do Crne Gore sa 6.809 dolara po glavi stanovnika. Srbija je sa 5.294  tek za koji dolar prestigla Makedoniju, a iza je Bosna i Hercegovina sa 4.289 dolara.

 

Pravo vreme za ratnike željne slave i plena. I predsednike u činu vojvode željne novog mandata. Evo, za koji dan stižu MIG-ovi koje nam je od srca poklonila maćuška Rusija. Po ceni od svega 30 miliona evra po komadu. Ljubav, medjutim, nema cenu, a ako smo mi  braća, kese nam nisu sestre. Verovatno iz mržnje Rusija je državi koja se zove Mjanmar 20 MIG-ova prodala za ukupno 400 miliona evra. Ili 20 miliona po komadu. Da su ih i njima poklanjali verovatno bi bili skuplji. I pouzdaniji od Tupoljeva čiji kopilot nije voleo horsku muziku...

 

Ratne igre su zabavne, sve dok sedite u bezbednim skloništima. Blefiranje vojnom silom Miloševiću se olupalo o glavu. Misleći da tenkovi mogu da šetaju unaokolo, kao juče vozovi sa ispisanim parolama, on je završio u Hagu. Iskusni stanovnici Sheveningena koji ovih dana drže predavanja na predizbornim skupovima crno-crvene koalicije postići će jedino produženja mandata dobro plaćenim haškim sudijama za još koju godinicu.

 

Bleferi uvek stradaju od igrača koji jednostavno imaju jake karte. Zato što neizbežno požele da se vade kad počnu da gube...

 

Blogovi