Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
21.07.2018, 07:27

LAKI JE (NE MALO) NERVOZAN

č: | fb:

Poslednja sednica skupštine pokazala je da prilično nekontrolisano raste nervoza prvih službenika Grada. Upotrebljena je, recimo, obično uspešna taktika da se u raspravu ubaci odbornik dresiran da napada, onako kako to na drugom nivou rade Šešelj jedan i Šešelj dva  ili neki Rističević.

 

Zamisao je da se pažnja javnosti skrene sa mase činjenica i cifara o potpunom diletantizmu i povremenom kriminalu u dvogodišnjem (ne) radu koalicije koju čine SNS/SPS i još poneki prirepak. Jer, oni bolje od nas znaju da se dokazi o njihovim poslovnim potezima uredno slažu po fijokama iz kojih bi svakog trenutka mogli izroniti.

 

Nije strah njih da će Lokalni front u Valjevu dobiti izbore do kojih je ostalo najviše još dvadesetak meseci. Istraživanja koja stranka na vlasti uredno sprovodi na svim nivoima pokazuju da je ta varijanta moguća, ali još uvek daleko. Pokazuju, međutim,  još nešto: da je rejting SNS-a u Valjevu poslednjih meseci na strmoj silaznoj putanji. SPS to takođe oseća: nimalo slučajno Valjevo je odabrano za svečanu sednicu Glavnog odbora, zabrinutog da li će kroz nekoliko meseci stranka ovde uopšte dostići cenzus.

 

Kamarilu koja, kako kažu, „vrši vlast“ u Valjevu, u stvari brine nešto sasvim drugo: vekovna institucija svilenog gajtana, odomaćena u sistemima sličnim nekadašnjem, a i sadašnjem uređenju u prijateljskoj nam i po mnogo čemu bliskoj turskoj državi.    

 

Procedura je sledeća: na mig padišaha, veliki vezir, obično baš onaj koji je sve do tog trenutka delio zlatnike i evre sa svojim štićenicima, šalje poklon po specijalnom kuriru. Za kurirom već jaše grupa novoodabranih službenika koja će zameniti smenjene. Sve zato što je neki od savetnika sračunao da lista sa dosadašnjim „prvim ljudima“ više ne može da zadovolji zahteve vođe.

 

Dobar deo birača biće ponovo zadovoljan, pohvaliće padišaha i velikog vezira, popljuvati smenjene pred  kojima su koliko sinoć temenali. Glasaće ne pitajući  kako to da grad od 82 hiljade stanovnika ima 78 hiljada imena u biračkom spisku.

 

Da li će to biti dovoljno da dobiju izbore?

Možda.

Ali to više ne zavisi samo od njih, nego i od nas.

 

 

 

 

 

 

Blogovi

 • Sliku svoju ljubim

  "Radije bih da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam", Kurt Kobejn.   Nivo patriotizma je najviši u redovima [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 3 dana 6 sati u Zlatno doba

 • Veliko ništa će da se "udupla"

  Demokratija, i sve što ona podrazumeva, je ušla u dijalog. Sledi treća tura vlasti i opozicije, na Fakultetu političkih nauka, a u organizaciji [...] dalje | blog

  Trupni portret Pre 7 dana 3 sati u Trupni portret

 • Ako je napad najbolja odbrana, zašto se toliko napada?

  Praktično nema dana, da neko ne digne glas kako je u našem javnom životu, osobito političkom, neko nekog "napao!". Obavezno kao "čoveka", s tim [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 8 dana 4 sati u Bez kraja

 • Haj-Ho, Haj-Ho !!!

  "Patuljak koji se popne na planinu i dalje ostaje patuljak", Raša Popov. [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 10 dana 6 sati u Zlatno doba