Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2020, 12:16

"TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE!"

č: | fb:

Mnogo je, zaista, mnogo gluposti načinjeno po Valjevu. Ostaje nam samo da otkrijemo ko ih je, kada i kako počinio, zar ne?

 

Nije li, na primer, očevidno da je valjevskom zdravstvu stigao na naplatu račun jednopartijskog kadriranja? Da se sistem gotovo raspao pred prvim ozbiljnim ispitom? Da se stvarne razmere jednog od najvećih žarišta u Srbiji svesno kriju od javnosti kako bi se sačuvali članovi partije koji nisu primetili da virus prodire u ustanove kojima upravljaju?

 

Dalje: čija glupost je predizborni miting u "Krušiku" u trenutku kada se već znalo da je virus stigao u Srbiju?

 

Ali, vratimo se naslovnoj paroli: pre petnaestak dana čuli smo je od nekoliko članova grupice koja nas od prvog minuta totalno neustavnog  vanrednog stanja uverava da zna šta radi. Mnogi im veruju. Ja ne. Neke do njih poznajem skoro trideset godina, od njihovih prvih, mladalačkih laži…

 

Zato mi parola iz naslova zvuči šuplje. Jer šuplja je i priča o stotinama hiljada poklonjenih i nabavljenih testova na koronu. Gde su ti testovi? U čijem magacinu?

 

U regionu uspeli smo (jedva) da po broju testiranih na milion stanovnika pretrčimo samo Albaniju. Svi ostali daleko su ispred nas. Možda taj podatak i nije bitan.

 

Za mene je mnogo drastičnije priznanje da se broj testova uradjenih u našem gradu, jednom od većih žarišta u Srbiji, meri tek desetinama.

 

Što izgleda znači da poslušnici ovdašnji nemaju hrabrosti da od Beograda zatraže da nam udeli još ponešto…

 

Blogovi