Nebojša Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
Nebojša Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2021, 06:49

Šta će biti sa ministrom Nebojšom Stefanovićem

č: | fb:

Jedna od vesti, koja unosi nemir u opšti razvoj i stabilnost, kaže da Valjevski naprednjaci traže smenu ministra Nebojše Stefanovića, i to sa svih stranačkih ali i državnih funkcija, kao i isključenje iz Srpske napredne stranke. Kako vele, nezadovoljstvo članstva odnosi se na rad Nebojše Stefanovića, kako u stranačkom odboru, tako i na doskorašnjoij funkciji prvog čoveka policije, pre svega zbog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

 

Isto saopštenje, do u zarez i zapetu, potpisali su stranački odbori od Babušnice do Vračara. I svi bili jednoglasni. I Valjevski odbor bio jednoglasan, iako je dr Nebojša, po rodbinske veze, po mušku i žensku liniju, bio zaslužan što je pola funkcionera bilo u lokalnoj vlasti, i u ovom, a naročito prethodnom sazivu.

 

Mnogima je ovo zaličilo na primer, i metode, staljinističke čistke, koja je ovde mnogo puta praktikovana, no, to je zabluda, radi se, što će vreme pokazati, o čistoj demokratskoj proceduri, iliti još jednoj Vučićevoj zajebanciji.

 

Pre koji dan, u jeku kampanje protiv Stefanovića, javio se stranački odbor iz junačke Mionice, i pozvao članstvo da prate najvažniju emisiju u istoriji SNS, gostovanje Vučića na Prvoj televiziji. U najvažnijoj emisiji u istoriji se moglo čuti da su kriminalci, zna se koji, naručivali ćevape od ljudskog mesa. Sami zaključite ko je mogao da bude samleven.

 

Netom je Vučić, takoreći sutradan, jopet bio u najvažnijoj emisiji u istoriji. Javio se direktno iz Praga, opet pomenuo ćevape od ljudskog mesa, a na slučajno pitanje proverene i odlikovane novinarke, šta se dešava sa dr Nebojšom, te da se spočitava staljinistički obračun, Vučić je odgovorio pitanjem: Pa da li je smenjen. I objasnio da je on samo tražio da se ljudi izjasne pred Glavni odbor stranke, a da o staljinizmu pričaju oni koji su na taj način oterali Mićunovića, iako je ovaj pročitao hiljadu puta više knjiga, od Tadića, Đilasa i Lutovca zajedno. Ako ne znate šta je pesnik hteo da kaže, pa gospodin Vučić je pročitao hiljadu puta više knjiga od dr Nebojše, i tu nema govora o staljinizmu.

 

Posle ćutnje, javio se i dr Nebojša, kome generali i dalje salutiraju, kao što su prte njega salutirali Vučiću i Vulinu. U punoj ministarskoj opremi izjavio da nikada nije učastvovao u bilo kakvim aktivnostima koje bi ugrozile niti predsednika niti članove njegove porodice. I salutiro da će se pre bilo koje odluke konsultovati unutar stranke, pre svega sa predsednikom, čije poverenje ima da obavlja ovu funkciju...

 

Pa šta će bude i bide od ove papazjanije, da li će ministar opet postati Nebojša iz Beograda, kao takav se posvetiti naučnom radu, ili će nastaviti da postrojava generale? Kakav god bio ishod, ovo je samo još jedan Vučićev rijaliti, jer njemu su najvažniji rezultati, i još jedna pobeda na izborima. Ne bude iznenađenje ako SNS odbori, od Babušnice do Vračara, uz podrazumevajuće Valjevo, posle zahteva za smenom, jednoglasno izglasaju podršku dr Nebojši.

Blogovi