Registracija Prijava preko FB
Živeo Vučić, živela Srbija (foto: Đorđe Đoković)
Živeo Vučić, živela Srbija (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2017, 09:58

Vučiću, za vas nema pitanja

č: | fb:

Mediji su oglasili da je intervju Brankice Stanković, iz "Insajdera", sa gospodinom predsednikom Aleksandrom Vučićem, izazvao pravu "buru" u javnosti i na društvenim mrežama. Sama najava je dočekana na nož, mnogi su se setili da je TV Prva, na kojoj je intervju emitovan, u vlasništvu gospodina Grka, koji je ukinuo Utisak nedelje iz "ekonomskih razloga", da je potral "Insajder" startovao upravo intervjuom sa Vučić gospodinom, te da cela ta priča ide, a kome bi, na ruku Vučiću, e da bi kao pokazao da je demokrata, i da u Srbiji vladaju "sve medijske slobode". Naravno da je veliki broj ljudi pozdravio najavu intervjua, zbog predstave o veličini i hrabrosti novinarke, koja ima da ga rastavi na proste činioce.

 

Kako bilo u najavi, tako bilo i posle emitovanja. Prava "bura". Jedni su imali samo čestitke za hrabru novinarku, drugi su ostali u uverenju da je to "sve Sarapa do Sarape", te da, bez obzira na javni kredibilitet novinarke, televizija, zbog uticaja i kontrole vlasti, ne samo ove, nije ogledni medij profesionalizma. Ako se tome doda Vučić, gotova priča. Uostalom, možda najbolji odgovor na ovu "buru" je dao Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, rakavši: "Nije do Brankice, do očekivanja je!".

 

A šta smo očekivali braćo gospođe, da Vučić "padne" posle intervjua sa novinarkom koju je sam izabrao, emitovanom na televiziji koja je komercijalna. Ne biva, diktator je samo upisao sebi još jedan poen, jer njega ne interesuje Srbija, čega su mu puna usta, njega interesuje samo izborni rezultat. I to po svaku cenu, a ovoga puta cena je da su još jednom svi povučeni za nos, jer, eto, jbt, izašao je na megdan, i to kome, novinarki koja je pojam i etalon profesije.

 

Kao što su zlobnici očekivali intervju nije doneo ništa, još jedna Vučićeva, a la "Pink", logoreična retorika, gde priča šta hoće. I po tome se ovaj intervju ne razlikuje mnogo od terenskih izliva Vučića, na kojima mu novinari po njegovoj meri postavljaju pitanja otprintana u Kabinetu.

 

A evo kako priča i odgovara, intervju je vredan bar kao potvrda Vučićeve nadmenosti. Brat Andrej je suvo zlato i poštenje, iako nema nijednu stranačku funkciju, nekoliko puta godišnje obiđe sve SNS odbore u Srbiji. Pa šta tamo radi rođače, kojim poslom? Ili kako je odgovorio na pitanje, da li je u vezi finansiranja SNS kampanje bilo pranja para, s obzirom na to da su i socijalni slučajevi uplaćivali po 40 000 dinara u stranačku kasu? Znate šta odgovorio, odgovorio antologijski i za tri Pinokia: pretpostavlja da je to zato što je fizičkim licima dozvoljeno da uplate samo do 40 000, i objasnio: Sedimo nas dvoje, i dođe neko treći, i ja kažem, hoću da uplatim 800 evra za stranku, ali, to nije dozvoljeno, evo ti novac, molim te uplati za našu stranku. Tako je, na molim te uplati, 7000 slučajnih prolaznika uplatilo preko 274 miliona dinara.

 

Zato Vučić zaslužuje samo ignorisanje, i zato intervju sa njim treba da počne, i završi se, rečenicom: Nemam za vas pitanja gospodine Vučiću!

 

A da je vaskoliki istorijski rast, nasuprost stvarnosti koja je većini došla do guše, ciljano spinovanje, kazuju i najnoviji uspesi. Srbija je, po indeksu ekonomske snage, poslednja u Regionu. Zato smo po napredovanju na čuvenoj Duing biznis listi, o čemu se danima trubi, napredovali i stigli do 43. mesta. Zaboravilo se reći da su na tom Duingu i Albanija i Crna Gora ispred Srbije!

 

Kad postižemo ovakve rezultate, i kad je Vučić takav lider demokratije, ima da budu vanredni parlamentarni izbori, jer imamo suficit, a i premijerka Ana, na tu temu, izvršno veli: Odluka da li će biti vanrednih izbora, ne zavisi od mene!

Blogovi

 • Narode moj

  "Kao što od nesposobnog i neiskusnog sudije ne možemo očekivati pravedne presude, tako se ne može očekivati da narod koji je pun zabluda  i [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 4 sati 46 minuta u Zlatno doba

 • Šta država radi za nas? A šta mi radimo za nju?

  "Vladavina institucija", koja se stalno traži, je besmislica! U samom pojmu institucije (specijalan sistem društvenih odnosa koji služi [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 3 dana 1 sati u Bez kraja

 • Proslava Srpske nove godine – kad se igra nije (g)ladno

  Koliko juče, dobro prekjuče, proslavljena je Nova godina na svim našim gradskim trgovima, i površinama koje će to biti. Za sve naše pare, za [...] dalje | blog

  Trupni portret Pre 6 dana 1 sati u Trupni portret

 • "Vaše pravo da znate sve!"?

  Da se napravi pamtljiva i ubedljiva reklamna poruka, kao i dobar vic, često je potrebno malo nasilja nad stvarnošću. Ništa strašno, to je na [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 10 dana 1 sati u Bez kraja