Jača-Bolja-Srbija (foto: Đorđe Đoković)
Jača-Bolja-Srbija (foto: Đorđe Đoković)
13.02.2018, 11:50

Vučić preživeo sebe, i u Zagrebu

č: | fb:

Evropa je pozdravila posetu Vučića Zagrebu, tako da je i jedna i druga strana na broju. A to je, jelte, najvažnije, da izabrani predstavnici naroda nastave da usrećuju narod.

 

Istina, malo se zakuvalo između dojučerašnje braće, kao što biva, sve zakuvali oni koji su sad obećali da odnosi moraju biti bolji. Šta je bilo, bilo je, ide se u budućnost.

 

Naravno da je glavni junak ove priče Vučić gospodin. Istrpeo je sve napade, i pružio ruku, zarad Srbije, jer se njegov posao zove Srbija. Jeste Vulin javno strepeo da "Naš predsednik ide tamo gde će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati da dođu do njega", a neovisni Nebojša Krstić istakao izuzetno iskušenje Predsednika, koji je "žrtva hrvatskog spina da je Srbija izvršila agresiju", Vučić je sve preživeo, i na sve uvrede nije reagovao kao čovek, već kao "državnik koji brani interese Srbije".

 

Svi, i sve, bum videli. Vučić gospodin je još jednom pobedio, uprkos marginalnom protestu branitelja i pravaša, uprkos tome, kao što je primetio istraživač Lazanjski, što je na Pantovčaku, pri svečanom dočeku, orkestar "najmanje dva puta falširao prilikom intoniranja himne Srbije".

 

Trijumfalna je bila konferencija za štampu koju su, nakon obraćanja, imala dva predsednika. Nakon što je obećano da odnosi moraju biti bolji, bilo pitanja, obe strane, hrvatska i srpska imale pravo na dva, što je utvrđeno protokolom, kao što je utvrđeno i ko će postaviti ta pitanja.

 

Malo je reći da su srpska pitanja pobedila, u Hrvatskoj još teraju sprdnju sa takovima "novinarima". Priliku, kao srpski reprezenti, su dobili "Pink" i "Studio B". Kako je to izgledalo, kao kad Vučić gostuje u našoj Prćilovici, a "novinari" mu čitaju dostavljena pitanja. Istakli su se i novinari i Vučić, i Hrvatima belodano pokazali na kom su nivou i Vučićeva politika, i novinarstvo njegovih novinara. Takva politika, i takvo novinarstvo, su tri pm daleko od ozbiljne politike i profesionalnog novinarstva. Da se ilustruje, "novinari" pitali o najvećim uvredama našeg predsednika, kome su ustaše ubile dedu, a predsednik odgovorio da svi u Hrvatskoj moraju znati da on nije nikakav četnik, i da prošlost treba ostaviti prošlosti.

 

Zato se postavlja pitanje, ja li morao Vučić da ide u Zagreb da bi priredio još jednu predstavu za svoj puk. Ta mogao je posetu Zagrebu organizovati na Ubu, drugoj Prćilovici, gde bi imao proverenu, iz autobusa istovarenu, "Aco, Srbine", publiku – koju, gde god ih istovare, Vučić oslovljava sa "meštani" - "novinare" koji čitaju iz protokola dostavljena pitanja, a našle bi se i ustaše koje bi ga napale, a kojima bi Vučić pokazao kakav je junak.

 

Za pretpostaviti je da će se ova ideja, čije varijante su već zaživele, primiti, i da će Vučić, na Ubu, ili drugoj Prćilovici, organizovati putovanje u Ameriku, kojom prilikom će se sat i po, bez pauze, zdraviti sa Trampom, ili u Rusiju, na danonoćni razgovor sa Putinom u četiri oka. Ne treba sumnjati da je Vučić gospodin za to sposoban, jer jedini njegov interes su Srbija i njeni građani. A da su televizije opremljene da to pokriju i emituju, ni u to ne treba sumnjati.

Blogovi