Predizborni Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Predizborni Beograd (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2018, 08:00

Bitka za Beograd – gutanje žaba

č: | fb:

Idu izbori za Beograd, već u nedelju, koji su, po mnogima, sudbonosni za Srbiju. Prvo pitanje je, oli će Vučić biti načet, odnosno da li će biti ispod 50 posto!? Vučić gospodin, kao predsednik države, se ponaša kao da se radi o izborima za mandat na Andrićevom vencu, eno ga u svakoj kaluđerici, gde pred meštanima, istovarenim iz autobusa iz cele Srbije, izvodi svoju tačku daljih laži i još većih obmana. U to ime Beograđani su dobili i metro, u vidu autobusa na kome pište "Metro", i koji sve voza u ovoj izbornoj igranci bez prestanka. Sa svi ovi rezultati, nepodeljenom podrškom svojih meštana, javnim potpisima 1158 raznih džaja i darabubamara, Vučić bio, baš kad treba, sav prepodoban, i kod Angele Merkel, koja ga je javno, u direktan prenos, pohvalila, i rekla da Srbija Najviše napreduje.

 

Narafski, nema kuće, stana, koji slučajni SNS prolaznici nisu posetili, tone i vagoni paketa se dele sigurnim glasovima, vele da ima i "Matijević" pilećih i krmećih pašteta sa Vučićevim likom, javljaju da je u Mladenovcu, navodno, iz opštinskog budžeta izdvojen novac za prehrambene pakete za preko 40 posto biračkog tela.

 

Bije se odsudna bitka, birački spisak pun ko tuljac, nađeno da ima ljudi od 150 leta, ne oskudeva se ni sa biračkim listama. Da se manu ruske liste, zavetnici, drugi trojanci, ima i da SNS čova iz Zemuna prijavio listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka". Lista prihvaćena, iako su "Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate" pokušali to da spreče. Šta tek reći za, pokazalo se, klipana Ljubišu Preletačevića Belog, koji je totalno uneredio zajebanciju momaka iz Mladenovca, zahvaljujući kojima je postigao treće rezultat na predsedničkim izborima. Sade je Ljubiša prijavio listu i za Beograd, a to mu je omogućio Vučićev dr Sinalko, na mestu ministra policije, koji je, da bi ovaj mog'o da učestvuje na izborima, izd'o nekom liku ličnu kartu na ime Ljubiša Preletačević Beli. Izborna komisija i to prihvatila. 

 

A kakva je stvar i sutuacija kod onih koji treba da načnu Vučića, kod prave opozicije, one koja se tako predstavlja. Dosta je bilo i Dveri su zajedno, o tom cenzus programu je i to dosta. Đilasa poteglo da bude ispred posustalog Saše Jankovića i preko sve farbe lakiranog Vuka Jeremića. Ako se neko pita šta ova trojica imaju zajedničko, neka se ne pita, recimo, otkuda na toj listi SPS dotorica Dijana Vukomanović. Verovatno tu ima još doktora sa sličan CV, ali, šta je tu je, u borbu sa Vučić nemani mogu samo iskusni i provereni kadrovi.

 

Tu je i Šutanovac lista, na kojoj su Tadić i Živković, na kojoj su se sastali oni koji su se nekoć rastali. Tako mu je, kako mu je, reče li se da u borbu sa Vučić nemani mogu samo provereni i iskusni kadrovi. U celoj ponudi jedino na listi "Ne da(vi)mo Beograd" neprovereni i neiskusni momci i devojke. Nešto jedino novo sa ovog izbornog spiska davitelja Srbije.

 

Dakle, narod je opet predat na milost i nemilost cenzus koalicija, tako da treba ovde progutati, ne jednu, treba progutati mnogo žaba. Ali, izgleda, da u ovom, i ovakvom, trenutku jedino ta terapija pomaže.

 

Ko ima dilemu, da se kaže da KRIK objavio izveštaj Uprave za sprečavanje pranja novca iz 2016. Tu se veli da je Siniša Mali, koji uz onog Vesića glavni SNS kandidat za gradonačelnika, imao najmanje 45 bankovnih računa koji nisu otvoreni na njegovo ime, 21 imala bivša supruga, najmanje tri računa maloletna deca, samo 17 bilo na ime Siniše Malog. Premijerka zabranila ministrima da se izjašnjavaju na okolnost izveštaja Uprave za sprečavanje pranja novca, a tužilaštvo, šta radi tužilaštvo, tužilaštvo se ne javlja. Ko treba da se javi, narod treba da se javi!

 

 

 

Blogovi