Aleksandar Vučić - izjava za medije (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić - izjava za medije (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2019, 10:04

"Neviđen pomak" Vučića se tek očekuje

č: | fb:

Samo što smo se oprostili sa "razgraničenjem", kad ono međutim. Neko je šanuo Vučić predsedniku da se vrati na temu, i eto, on poručuje da je on za razgraničenje na Kosovu, jer je to najzdravije. Dodao je da su Srbi protiv toga, i da je razumeo poruku naroda, što naravno ne znači da neće vezati konja gde mu se kaže.

 

Kad je rešio taj problem, suočio se sa negativnim izveštajima Evropske komisije i nezavisne posmatračke organizacije Fridom haus iz SAD. Po njemu, u izveštaju Fridom hausa nema ništa novo, meta su Orban i Tramp, Srbija je u fusnoti, i decidirano odbacio kritike na račun medijskih sloboda.

 

U Izveštaju stoji da je "lider Srbije majstor za stvaranje nove stvarnosti"... da je "brat vrhovnog zvaničnika SNS-a kupio dva nacionalna TV kanala, poseduje i tri onlajn portala, radio stanicu i devet kablovskih kanala"... REM ne sprečava dominaciju provladinih medija... država materijalno podstiče provladine medije... navedeno je da je uoči lokalnih izbora u 2018. Vučić četiri puta bio prisutniji u medijima od dvadeset tri preostale liste... što sve dovodi do toga da vlast kontroliše i manipuliše javnom sferom...

 

Na sve to Vučić predsednik je im'o kaže da o pritiscima na medije govore oni "koji hoće da napišu šta hoće", te da to "nisu opozicioni, nego tajkunski mediji". Još im'o veli da je on za svaku vrstu promena na RTS-u, "gde su neki od predstavnika opozicije Četiri puta više gostovali od njega, iako je on predsednik države"... U to ime je obećao "neviđen pomak u demokratiji". Pa ovo je prosto spektakularno!

 

U svoj ovoj sreći i neviđenom pomaku, ispod radara je prošla vest da je Stefan Krkobabić, sin PUPS ministra Milana Krkobabića, koji je zadužen za javna preduzeća, postavljen za v. d. direktora JP "Stara planina" u Knjaževcu. Tako da se može očekivati dalji napredak na svim poljima.

 

Kad se sve sabere i oduzme, belodana je platforma Vučić predsednika, koju svi vide, ali koju je medijski radnik Dušan Mašić tvitnuo u dve rečenice. Da se citira: Jedini plan za Kosovo je da Vučić ostane na vlasti. Isti plan važi i za sve ostalo!

 

Dakle, dalji neviđen pomak je neizbežan. Kako kaže aforističar Baljak, "Vučić je ekskluzivno tri puta dnevno na TV". Ako neviđen pomak bude zahtevao, eto njega i sa marendama, međuobrocima, pričama za laku noć. Takva nam je platforma, svaki plan i program.

         

 

 

 

Blogovi