Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2019, 09:16

Nakon provaljenih testova osmaka – umalo da padne Kokeza

č: | fb:

Dugo očekivana sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke donela je basnoslovne rezultate. "Pink" je direktno radio svoj pos'o, i gospodin Vučić je radio svoj pos'o, svoj pos'o radili su i prisutni delegati, na čelu sa Markom Đurićem, koji je počeo da aplaudira čim je javljeno da će sednica biti održana.

 

Šta bilo, pa bio Vučić gospodin, koji prilikom dolaska nije koristio blinkere na automobilu, iako na to ima pravo, a zašto, zato što brine o svom narodu. Kao i uvek, i na vjeki vjekova, Predsednik partije i države, države i partije, je bio više nego inspirisan, neka ne brinu – usput je malo zamerio kolegama, koje mu nisu kolege, što više letuju na Brijunima, nego, u Sopotu - što ga ne brane od gnusnih napada, no, to što će da ga vešaju, sam će da se brani, zadatak svih ostalih je da brane Srbiju!

 

Onaj gospodin Marko, koji najbolje aplaudira, sedeći u Predsedništvu, nije prestajao da aplaudira, na ostalima je bilo da prate Marka, plješću iz sedajućeg i stajajućeg položaja. Gospodin Marko, prvi redovi, sve do zadnjih redova, sve je načisto pobenavilo od pljeskanja kad je Vučić gospodin rekel da je Srpska napredna stranka izrazito demokratska stranka. Pobenavljeno su svi ustali, nakon što se digo Marko gospodin, tek i nakon završnih reči Vučić gospodina, da se izvinjava što je dugo govorio.

 

To je bio istorijski događaj, ostalo su trice i kučine. Od kučina bilo da "Informer“ im'o proslavu na kojoj su ekskluzivno prisustvovali, Ana premijerka i Srbi sa Kosova, od kosovske policije osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića. Od trica bilo da provaljen test iz matematike za učenike osmog razreda osnovnih škola. Taman kad su svi pomislili da će, posle Krstajića, biti smenjen i gospodin Kokeza, koji sinonim za struku i svaku vrstu bruke, moralnu odgovornost je preuzeo stručni i resorni ministar Šarčević. Tačku na spekulacije da će Kokeza pasti zbog provaljenih testova iz matematike, stavila je, a tko bi, lično Premijerka, koja je, iz Pariza, stala iza ministra prosvete, jerbo je on "jedan od najboljih".

 

I najbolja od svih opozicija ima svojih jada, lično Tadić gospodin preneo da je opoziciji, nakon susreta sa predstavnicima međunerodne zajednice, rečeno da ne narušava javni red i mir, i da nastavi da se ponaša kao prava opozicija. Čini se da je to primnjeno k znanju, opozicija je nastavila da se organizuje i ukrupnjava, pored već viđenih Prvih potpredsednika u svakoj partiji, svaka stranka ponaosob je nastavila da se bori za sve građane i one koji to o'će da budu, imenovani su novi Članovi proširenih Predsedništava. Da posle ne ispadne da se pošlo grlom u jagode, i da se nema onih koji obnašaju funkciju Člana proširenog Predsedništva!

Blogovi