Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
26.08.2019, 08:57

Pobeda na neregularnim izborima je jedina Vučićeva crvena linija

č: | fb:

Kao što znadete, prošlu nedelju je obeležio Vučićev cirkus od otvaranja dela auto-puta "Miloš Veliki". Kako bilo, videli ste na sve televizije, ali to najbolje opisao Voja Žanetić, rekavši: Uobičajena praksa u svetu je da se putevi prave zbog otvaranja!

 

Onda je Vučić gospodin kastem otišao u tu Ameriku, gde je i ručao sa gospodinom prezimena Pompeo. Im'o da javi da Amerika traži međusobno priznanje Beograda i Prištine, ali da on to nikad neće prihvatiti, a da Srbija ostane bez ništa. Kako rekao, boriće se za svaki pedalj Kosova. Cinici bi rekli, da je pedalj, posle tije taksi, naša najnovija crvena linija. Jok, braćo i gospođe, kakav pedalj, neregularni izbori su poslednja, i jedina, Vučićeva crvena linija. Sve što taj baja radi je zbog neregularnih izbora, jer krađom i otimačinom stvara privid legaliteta i legitimiteta za svoje nekontrolisano orgijanje.

 

Čovek, čije je drugi ime prevarant, se setio i kako da doskoči tome što je Beogradski univerzitet pao za sto mesta na Šangajskoj listi. Kako? Opet prevarom! Primio je matematičara Radenovića, jednog od citiranijih naučnika u svetu u svojoj oblasti, koji je pristao da svoje radove ponovo potpisuje u Srbiji, jer je to ovaj radio sa univerziteta u Saudijskoj Arabiji. Nije vratio samo Ranđelovića, po njegovom nalogu "otvoriće se budžetska linija za osnaživanje Šangajske liste". Drugim rečima, Srbija će plaćati našim naučnicima u svetu da svoje radove objavljuju preko Beogradskog univerziteta! Eto šanse za Sinišu Malog, i ostale Vučićeve nebojša doktore, da uz doktorate pribave jedno jedno sto komata falš citiranosti.

 

Time će Srbija, verovatno, skočiti na Šangajskoj listi, ali će realno ostati tamo gde jeste, na invaziji falsifikovanih i problematičnih diploma. U ime najnovije Vučić prevare, ministar prosvete Šarčević pisao genetičaru Stojkoviću, koji iz Srbije pobegao na Harvard. Tražio mu je broj telefona. Stojković odgovorio: Zahvaljujem se na interesovanju, imao sam telefon i dok sam bio u Srbiji!

 

Sa takvim Vučićem, zbog pretnje bojkotom, Evropa i svet teraju opoziciju na razgovore o izbornim uslovima. Umesto da nateraju Vučića da poštuje zakone. Opozicija je, izgleda, shvatila da se pregovori sa Vučićem odigravaju po Vučićevim pravilima, te je Savez za Srbiju poručio da više neće učestvovati u toj farsi. Javio se i Sergej Trifunović, ispred Pokreta slobodnih grtađana, pisao Mekalisteru, spoljni poslovi EU, da se prihvati uloge medijatora na razgovorima vlasti i opozicije. Ostaje da se vidi već viđeno, jerbo Vučić ima kviska. Odreći će se taj svakog, i poslednjeg, pedlja Kosova, zarad pobede na neregularnim izborima!

Blogovi