Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
04.10.2019, 11:24

Srbija na putu bez povratka

č: | fb:

Poznato je, zato Svakosatno klepetalo ne jede i ne spava, da je Srbija u Zlatnom dobu. Najveće plate, najveće penzije, najveće investicije, sve najveće, zajedno, što je najvažnije, sa Najvećim predsednikom.

 

Da bi tako bilo i na Kosovu, svi Srbi, ako treba i ostali, ima da glasaju za Srpsku listu Najvećeg predsednika. Naravno da to nije u interesu našim neprijateljima, ne zna se koji je gori, pa Najveći predsednik upozorava na izborne manipulacije pred izbore na Kosovu. Na to je Najveći predsednik upozorio obraćajući se javnosti preko RTS-a, kome je zahvalio što mu je omogućio da se rekne! A reknuo je da će Srbi, ako ne glasaju za Srpsku listu, ostati bez penzija i plata! I reknuo da su Albanci zabranili spot "Srbija zove". Nije kasno da se, u svrhu pobede, pobednički potegne fotografija iz 2017, objavio KRIK, na kojoj su, na jahti u Budvi, Rakić i Radoičić, sa srpske, i Pacoli, sa albanske strane, u baš opuštenom druženju.

 

Još je zlata na putu Srbije bez povratka. Nakon što se Rektorka dogovorila sa studentima koji su blokirali Rektorat, da se ispita da li je doktorat Siniše Malog plagijat, za koji profesor Raša Karapandža veli da se ne radi o 6,97, nego o preko 40 posto plagijata, Najveći predsednik je, uličarski, uzviknuo: Ne damo Rektorku! I to daje rezultate, Rističević, poslanik, je povikao da Rektorka nije sveta krava, a medijska dika Najvećeg predsednika, Hepi Mlomir, je, za Danijela Sinanija, profesora na Filozofskom, koji je učestvovao u pregovorima sa studentima, utvrdio da taj nije nikakav profesor, jer, na albanskom, predaje „roka mandoljina“.

 

Na govor mržnje, koji potpada pod krivični zakon, Najveći predsednik nije reagovao. Javilo se Ministarstvo kulture, koje je zatražilo da se mediji striktno pridražavaju novinarskog kodeksa i normi. Norma, forma, ispunjena. Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac, kao i obično, nije zucnula. Kao takva, žena koja nije zucnula na sveopšte urušavanje,  i pravde i prava, dobila francusku Legiju časti, koja je u rangu viteza. Priznanje dobila "u znak zahvalnosti za izvanredan doprinos razvoju krivično-pravne francusko-srpske saradnje". Primila ga, braćo i gospođe! Žena, koja nije zucnula na sva nepočinstva ove vlasti, primila Legiju časti!

 

A u Ivanjici počelo suđenje zbog pogibije dva radnika u „Namenskoj“ u Lučanima. Među osumničenima i direktor fabrike. No, na suđenje došlo 800 radnika, o svom trošku, i u radno vreme, i povikalo da je direktor svetski čovek, i da njemu nijedan sud ne može da sudi.

          I Tomislav Diplomislav se pozlatio. Ekspredsednik, koji Srbiju košta milion evra godišnje, bez vile na Dedinju i letnje tende od milion dinara, na delu pokazao šta se radi za tolike pare: Čestitao Kineskom predsedniku 70 godina NR Kine. Raduje ga što je Kina sve snažnija, veli Tomislav, u čestitki koju je potpisao njega Kabinet!

         

Blogovi