Valjevo u vanrednom stanju (foto: DjordjeDjokovic)
Valjevo u vanrednom stanju (foto: DjordjeDjokovic)
18.03.2020, 09:44

Od najsmešnijeg virusa, do vanrednog stanja

č: | fb:

Koliko juče, dr Nestorović je, pred TV kamerama, dok se Vučić kliberio iza njega, izjavio da je Koronavirus najsmešniji na svetu. Jošte dao "dijagnozu" da što građani manje izlaze napolje, to će epidemija trajati duže, te da gospođe dame mogu slobodno u Milano u šoping, jer će pasti cene...

 

Ondak je Vučić gospodin stao pred kamere, bez dr Nestorovića, i rekao da niko nikad nije rekao da je ovo najmešniji virus, te da su to ništa do gnusne laži. Još je rekao da virus ne može da se uhvati, da je država, on, tu da brine o građanima i obećao penzionerima pomoć od najmanje 4000 dinara, da imaju za vanredne medicinske troškove, a zdravstvenim radnicima povećanje plata od 10 posto.

 

Ministar Vulin se obratio Vrhovnom komandantu, sa zahtevom da proglasi vanredno stanje, premijerka je imala da kaže da je "građanska disciplina zabrinjavajuća", i eto ti ga, Vučić je proglasio vanredno stanje. Vojska je, sa dugim cevima, stala pred bolnice, starijim od 65 godina je, pod pretnjom sankcija, zabranjen izlazak iz kuća, od 8 uveče, do 5 sati ujutro, kao da virus hara samo noću, je proglašen policijski čas.

 

Dojučerašnji Zaštitnik građana, gospodin Šabić, je, što nema na televizije, rekao da nema pravnih osnova za proglašenje vanrednog stanja, već, eventualno, vanredne situacije. Vojni analitičar Radić, što takođe nije bilo na televizije sa nacionalnom frekfencijom, je imao da kaže da je uvođenje vanrednog stanja "politički teatar" koji je u funkciji prikrivanja ismevanja virusa, te da je Vučić odlučio da se igra Vrhovnog komandanta.

 

Na čitaocu je da proceni da li Šabić i Radić "huškaju na realnost", ili Vučić svoj posao radi kako treba. Da se doda i "misao" da je Srbija u svojevrsnom vanrednom stanju od kada je Vučić došao na vlast, urušavanje institucija i vanustavno personalizovanje svih poluga vlasti, te da je proglašenje vanrednog stanja samo overa onoga što se dešava zadnjih godina.

 

Niko ne pokušava da kaže da država ne treba da radi svoj posao, da su nam potrebne sve snage, i preko toga, da se izborimo sa ovom nesrećom. Hoće se reći da nam ne treba šibicarenje sa najvišeg mesta, te ponašanje koje se može podvesti pod političku kampanju.

 

Uostalom, na snazi je vanredno stanje, uveden je policijski čas, no, pogledajte oko sebe, imaju li prodavci u marketima i pekarama, farmaceuti u apotekama... maske na licu, da li je iko od vas, i gde, uspeo da nađe, kupi, masku, rukavice, alkohol, antibakterijski gel za ruke? Nemojte da brinete, Vučić je pred kamerama rekao da on nema masku, i da nema nikakva dezifenkciona sredstva. I rekao je, Živela Srbija!

 

Svega će biti, i ima da pobedimo, jer imamo Vučića. I respiratori, čiji je broj bio državna tajna, su počeli da stižu. Direktor Kliničkog centra Srbije, zapamtite to ime, dr Milika, se u kamere pohvalio da je stiglo pet respiratora: "Ne znam kako, i odakle je, Predsednik nabavio najbolje nemačke respiratore. Neizmerno smo mu zahvalni na svemu što čini za naše ljude i naš narod!". Neka nam je bog u pomoći!

Blogovi